Crin Antonescu confirmă: "Ponta a avut o alianță reală, chiar dacă ocultă, cu statul paralel"

 

Fostul șef al PNL, Crin Antonescu, îl acuză pe Victor Ponta de ruperea fostei alianțe USL, despre care spune că a avut o alianță reală, chiar dacă ocultă, cu ceea ce s-a numit statul paralel, în detrimentul alianței oficiale pe care o avea cu PNL și cu propriul partid.

Crin Antonescu, fost lider PNL, a spus că vina pentru ruperea USL îi aparține lui Victor Ponta.

"Îmi pare rău că spun acest lucru în lipsa domnului Ponta, dar oricând o pot spune și în prezența dumnealui: USL nu s-a rupt din cauza unei candidaturi la prezidențiale care era adjudecată, ci din cauza opțiunii domnului Ponta de alianță reală, chiar dacă ocultă, cu ceea ce s-a numit statul paralel, în detrimentul alianței oficiale pe care o avea cu PNL, cu mine și cu propriul partid.

USL s-a rupt din această cauză. Dacă nu mă credeți, puteți relua declarațiile făcute de Sebastian Ghiță, Elena Udrea și de însuși Ponta, destul de recent, în campania pentru europarlamentare, cu Băsescu alături. Dar acum asta este istorie”, a zis Crin Antonescu la B1 TV.

La data de 24 februarie 2014 USL-ul s-a destrămat

USL și-a început, oficial, în 2012 activitatea sa politică; liderii USL au început în mod public să critice unele acțiuni ale guvernului Boc, guvernului Ungureanu și concomitent ale președintelui statului, Traian Băsescu, care ar fi dorit continuarea (succesivă) a celor două guvernări menționate.

În același an, deputații USL au conceput și adoptat o moțiune de cenzură parlamentară de neîncredere în guvern, care supusă la vot în Parlament, a fost aprobată, și astfel guvernul Ungureanu a pierdut sprijinul parlamentar necesar, și guvernarea. Atunci, președintele Băsescu l-a desemnat pe Ponta (PSD) ca nou prim-ministru, însărcinându-l cu formarea noului cabinet. Noul guvern a fost aprobat de către Parlament, având sprijinul majorității parlamentare a membrilor alianței USL, prin aceasta USL venind la putere. La data de 24 februarie 2014 USL-ul s-a destrămat prin ieșirea PNL de la guvernare.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Alianță sau subordonare,bre,că nu e la fel nici calul cu măgarul nici politica cu serviciile.
13 Aug 18:07
Cine v-a cerut sa demisionați,statul paralel de la noi sau ăla cu care colaborati,dl CA ?Dl Ponta nu a făcut un secret din colaborarea cu serviciile ,ceea ce nu a spus este daca era si activ si ce grad avea,că atunci intervine subordonarea.Impărțirea serviciilor pe criterii politice a dus la nenorocirea acestei tări,securitatea si procuratura ,merg cu presedintele,tribunalul ,nu tot,numai acola unde se iau solutii definitive, e subordonat serviciilor si asa la căruță trag broasca ,racul si cu stiuca. Si in loc de acțiuni coordonate,se sprijină arestarea dlui Dragnea,fără intervenția dlui Ponta.Urgent ar trebui SRI si parchetul trecut in subordinea guvernului,dar cu funcții de informare,nu de decizii sau condamnări.Ca partidele cu serviciile fac un casus belli dintr-o broasca testoasa ,iesita pe asfalt,asta n-ai cum să controlezi,cât timp exista acțiunile secrete.
Răspunde
0 0
Crin
13 Aug 17:45
A inviat papagalul asta ?
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?