Crescătorii de vite au protestat în apropierea Vămii Nădlac

 
Foto: Realitatea TV
Foto: Realitatea TV
Crescătorii de taurine au protestat în apropierea Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac din Arad, solicitând autorităţilor să stopeze importurile de lapte, susţinând că nu este de cea mai bună calitate

La protest au participat aproximativ 60 de crescători din judeţele Alba, Timiş, Ilfov, Tulcea şi Dâmboviţa. Preşedintele Sindicatului Crescătorilor de Taurine din România, Costel Caraş, a declarat, astăzi, că protestul se doreşte să fie unul paşnic fără incidente.

"Vrem să atragem atenţia supra problemelor cu care se confruntă crescătorii de taurine. Dacă nu ni se rezolvă problemele vom ajunge să blocăm intrările în fabricile de lapte din ţară, care lucrează cu lapte din import. De când am început protestul, cisternele cu lapte din străinătate intră în ţară doar în cursul nopţii", a declarat Costel Caraş.

Crescătorii de vite au anunţat că vineri a fost ultima zi în care au protestat în zona Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac.

Crescătorii de vaci din Ardeal au protestat joi la Borş

Zeci de fermieri au protestat pentru a doua zi consecutiv în apropierea punctului de trecere a frontierei Borş. Crescătorii de vaci vor subvenţii mai mari de la stat şi cer stoparea importului de lapte din străinătate.

Fermierii sunt supăraţi pentru că mulţi procesatori preferă să importe lapte mai ieftin din Ungaria şi Polonia, decât să îl cumpere pe cel românesc. Crescătorii de vaci susţin că nu pot face faţă concurenţei dacă nu primesc subvenţii mai mari de la stat.

Fermierii din Cluj, Bihor şi Mureş care au protestat, joi, spun că vineri le vor fi luat locul crescătorii de vaci din Moldova. Ministerul Agriculturii recunoaşte că subvenţiile pentru fermieri sunt mici, în comparaţie cu media europeană.

Subvenţia ar putea creşte în funcţie de bugetul alocat de viitorul Guvern. 

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?