Cresc salariile, scad veniturile: noua invenţie economică a coaliției PSD-ALDE

 

„Am asistat la tot felul de experimente puse în practică de actuala putere, cum ar fi trecerea contribuţiilor în sarcina angajatului, legea salarizării în sistemul bugetar, split TVA. De asemenea, am fost amenințați cu altele, așa cum e cazul impozitului pe gospodărie. Totuși, cheia de boltă a viziunii financiar-fiscale pare să fie «creşterea salariilor, scăderea veniturilor»'' afirmă deputatul PNL Dumitru Oprea. ,,Pe hârtie, atât bugetarii, cât şi mulţi angajaţi din sistemul privat, se pot «lăuda» cu salarii brute care arată nesperat de bine. Însă, în realitate, românii nu trăiesc mai bine, din contra. Cum este posibil acest lucru, în contextul mult lăudatei creşteri economice, de 7%, din anul 2017? 

Pe de o parte, avem ajustările bugetare făcute de guvern doar din vârful pixului, care nu s-au simțit în creșterea veniturilor reale. Pe de altă parte, deficitele bugetelor asigurărilor sociale și de sănătate par să se fi micşorat aproape peste noapte prin revoluţia fiscală. Doar că banii nu provin din venituri reale, ci dintr-un hocus-pocus fiscal. Statul nu mai acoperă oficial deficitele, ci le-a trecut fictiv în dreptul angajaţilor, sub formă de salarii brute. Pe termen mediu, acest balon social se va dezumfla, pentru că singura soluţie pentru sustenabilitatea bugetelor sociale și de sănătate constă în creşterea numărului de salariaţi şi a investiţiilor masive publice şi private(...)


Dacă banii împrumutaţi zilnic de domnul ministru Eugen-Orlando Teodorovici, de pe pieţele internaţionale sau de la băncile comerciale din România, vor continua să fie sursă principală de venit la bugetul de stat (pentru că de marea evaziune fiscală nu se ocupă nimeni), iar mutarea banilor dintr-un buzunar în altul, fără a-i înmulţi, reprezintă singura contribuţie a statului român în economie, atunci ne aşteptăm în 2018 să se declanșeze o criză economică originală, românească, în lipsa uneia mondiale pe care să dăm vina. Nu pentru că vreun fenomen apocaliptic ne-a lovit, ci pentru că la conducerea României au ajuns oameni care nu au decât niște interese meschine, personale sau de grup. Considerăm că și un astfel de comportament poate fi încadrat într-o formă de subminare şi trădare a ţării,'' susține deputatul literar Dumitru Oprea. 

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?