Cum se poate adapta un copil mai bine şi mai repede la creșă sau la grădiniță

 

Septembrie reprezintă pentru cei mai mulţi părinţi o lună “fierbinte”, pentru că punctează începerea creşei/ a grădiniţei/a şcolii. 

Observăm în jurul nostru multă forfotă, pregătiri, emoţii (şi la cei mari şi la cei mici) şi uneori situaţia reuşeşte să devină chiar stresantă.

Perioada începerii creşei/grădiniţei reprezintă pentru mulţi părinţi o perioadă foarte încărcată emoţional, o perioadă de desprindere pentru care părţile implicate sunt (sau nu) pregătite, o perioadă plină de provocări pe toate planurile, iar paşii de adaptare a copiilor sunt pe sursa parintidenota10.ro. De multe ori, părinţii sunt atat de concentraţi pe copil şi pe nevoile sale, încât uită de trăirile lor interioare, de frământările, neliniştile sau nevoile lor personale. Astfel, trebuie să privim global situaţia.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?