Creștere economică de 4,4 la sută în trimestrul doi, pe fondul majorării cosumului

 
Alimente norocoase pe care să le consumi de Anul Nou. Nu trebuie să-ți lipsească de la masă
Alimente norocoase pe care să le consumi de Anul Nou. Nu trebuie să-ți lipsească de la masă
Alimente norocoase pe care să le consumi de Anul Nou. Nu trebuie să-ți lipsească de la masă Coface estimează o creştere economică de 1-1,5% în 2013, fără a lua în calcul aportul agriculturii

Produsul intern brut a înregistrat, în trimestrul II din 2019, o creştere cu 4,4% pe seria brută şi cu 4,6% pe seria ajustată sezonier, față de același trimestru din 2018, informează INS.

În semestrul I 2019, Produsul intern brut a crescut, comparativ cu semestrul I 2018, cu 4,7%, pe seria brută, şi cu 4,8%, pe seria ajustată sezonier. Seria ajustată sezonier a Produsului intern brut trimestrial nu s-a modificat, ca urmare a revizuirii estimărilor pentru trimestrul II 2019, faţă de varianta „semnal” publicată în14 august 2019.

Produsul Intern Brut – serie brută - estimat pentru trimestrul II 2019 a fost de 240578,2 milioane lei preţuri curente, în creştere – în termeni reali – cu 4,4% faţă de trimestrul II 2018.

La creşterea PIB, în semestrul I 2019 faţă de semestrul I 2018, au contribuit aproape toate ramurile economiei, contribuţii pozitive mai importante având următoarele ramuri:

- Comerţul cu ridicata şi cu amănuntul;

- repararea autovehiculelor şi motocicletelor;

- transport şi depozitare;

- hoteluri şi restaurante (+1,2%), cu o pondere de 20,3% la formarea PIB şi al căror volum de activitate s-a majorat cu 5,8%;

- Construcţiile (+0,5%), cu o pondere de 3,5% la formarea PIB şi al căror volum de activitate s-a majorat cu 14,9%;

- Informaţiile şi comunicaţiile (+0,5%), cu o pondere de 5,8% la formarea PIB şi al căror volum de activitate s-a majorat cu 9,9%;

- Activităţile profesionale, ştiinţifice şi tehnice; activităţile de servicii administrative şi activităţile de servicii suport (+0,5%), cu o pondere de 7,0% la formarea PIB şi al căror volum de activitate s-a majorat cu 7,7%.

Impozitele nete pe produs, cu o pondere de 9,5% la formarea PIB, au contribuit cu +0,9% la creşterea PIB, volumul lor majorându-se cu 8,9%.

Din punctul de vedere al utilizării PIB, creşterea s-a datorat, în principal, cheltuielii pentru consumul final al gospodăriilor populaţiei, al cărei volum s-a majorat cu 6,1%, contribuind cu 3,9% la creşterea PIB.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Bravo Johanis !!!
06 Sep 12:00
Se minte cu tupeu de borfasi. CInd nu ai productie, nu poti avea nici o crestere ! ''Consumul'' de azi e datorat IMPRUMUTURILOR !!! Ati innebunit !? Sa confuzi ''cresterea'' economica cu consumul de produse STRAINE !!! Ati innebunit, tovarashi, chiar vreti sa distrugeti tot ! ''Cresterea'' o reprezinta, de fapt, gradul de indatorare ... !!!
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?