Cozmin Gușă: Rareș Bogdan nu mai intră pe post până nu își recunoaște greșeala

 

Patronul Realitatea TV, Cozmin Gușă, a afirmat că ține de datoria noastră să lămurim telespecatorii în ceea ce privește această telenovelă cu Rareș Bogdan. ”Având în vedere audieța subiectului, cam asta a fost telenovela României cu prietenul nostru Rareș în rol principal și, bineînțeles, cu mine regizor”, a spus acesta. De asemenea, Cozmin Gușă ”Oreste și cu Oana fac parte din familia Realitatea, este o familie largă care include tot personalul nostru, pe noi, colaboratorii noștri și, bineînțeles, telespectatorii și fanii noștri. Facând parte din familia Realitatea, Oreste și Oana, e un lucru dureros ceea ce s-a întâmplat. A fost dureros pentru mine, pentru Rareș...Trebuie să judecăm, însă din două unghiuri. Un unghi personal și unul profesional. Din punct de vedere personal, ce să mai zic, pot să fiu subiectiv aici. Eu cu Rareș ne cunoaștem de vreo 20 de ani, nu vreau să exagerez, dar după tatăl și mama lui, oameni pe care îi respect, țin la ei și avem o relației apropiată, s-ar putea să îl cunosc cel mai bine. Poate Tavi Hoandră, prietenul și colegul nostru, îl cunoaște la fel de bine sau poate fostul lui coleg de facultate, Eduard Helving, care este astăzi directorul în civil al SRI îl cunoaște la fel de bine. Suntem mulți care ar putea spune asta”, a explicat Cozmin Gușă.

Acesta a mai afirmat că astăzi când a vorbit cu Rareș i-a spus că pentru ce a făcut nu o să mai intre pe post până când nu își recunoaște greșeala față de colegi, lăsând la o parte relația cu mine.

”Aseară a fost poate cea mai tristă seară a mea poate din ultimii zece ani. Mă gândeam când am fost la fel de trist și mi-am dat seama că se întâmpla fix în 2008 când un fost prieten de al meu, Sorin Ovidiu Vântu, m-a trădat fix când aveam mare, mare nevoie de un prieten. El a preferat atunci serviciile secrete și banii. Mai mult nu o să zic, dar atunci am simțit o tristețe profundă, pot să o compar cu asta de o simt acum, dar nu se compară personajele în niciun fel. M-a durut ce a facut Rareș pentru că nici nu mă așteptam la așa ceva și pentru că atunci când faci investiții din punct de vedere personal nu trebuie să ai pretenția să primești ceva în schimb”, a mai precizat Cozmin Gușă. 

Patronul Realitatea TV a mai spus că din punct de vedere profesional l-a deranjat că Rareș Bogdan a spus pe post ce a spus și că nu a discutat față în față. ”Din punct de vedere personal, sunt alte lucruri care s-au întâmplat pe care o să i le spune joi seară sau vineri. Eu îl cunosc pe Rareș, are două viteze. Viteza de a fi curajos și talentat și viteza care din frică sau din alte emoții dă cum bâta în baltă și asta s-a întâmplat acum. Suntem într-o familie, familia Realitatea TV, din care facem parte toți și inclusiv Edward Pastia și Rareș a avut proasta inspirație să îl găsească drept țap inspășitor, chiar dacă el nu și-a făcut decât datoria. Telespectatorii noștri trebuie să înțeleagă că nu e niciun scenarist aici și să nu creadă toate prostiile pe care le debitează Oreste, pe care și pe el îl cunosc tot de vreo 20 de ani”, a mai spus Cozmin Gușă. 

Întrebat dacă Oreste nu a mai apărut pe post întrucât a refuzat să intre în partidul Realitatea, Cozmin Gușă a mai spus că Oreste știe mai bine adevărul și că nici nu i-a propus vreodată să intre în partid. ”Nici vorba, Oreste nu a mai apărut pe post deoarece au fost anumite situații ciudate în care el a apărut folosind numele Realitatea. Dar este o treabă internă, dar care este foarte bine documentată pe care cei din conducere mi-au expus-o și urma ca eu să port o discuție cu Oreste însă în ultimele zece zile nu am avut timp”, a explicat acesta.

”Altceva rămâne aici, rămâne pe partea de prietenie sinceritatea, iar pe partea personală un anumit standard și o datorie pe care o ai, lucru care din nefericire nu s-a întâmplat cu Rareș”, a precizat Cozmin Gușă.

Conform acestuia, brandul de Jocuri de Putere este marcă înregistrată a Realitatea TV. ”Dar mai important decât atât este marca noastră colectivă pe care am realizat-o împreună. Noi mizăm pe telespectatorii noștri inteligenți că ne înțeleg. Sigur, este un impas venit după o perioadă lungă și agitată în care nu ne-a ajutat nimeni. În afară de telespectatorii noștri, nu am fost ajutați de nimeni. Cu atât este mai dezamăgitor să se întâmple acest lucru”, a declarat patronul Realitatea TV.

”Pe partea personală, ne privește pe mine și pe el. Însă, partea profesională este una publică și scuzele pe care el trebuie să le prezinte colegilor, asta este un lucru care mi se pare normal. Eu îl cunosc pe Rareș, face astfel de lucru, dar de cele mai multe ori își și cere scuze, lucru care este de apreciat. De data asta el a mers mult prea departe și nu poate să pună în balanță apartenența lui la Realitatea în condițiile în care nu își recunoaște o anumită greșeală. La noi un joc colectiv. Emisiunile lui Rareș au audiență pentru că noi îl susținem și că lucrăm pentru ele. Aici nu este o chestie individualistă. Eu nu m-am purtat niciodată ca un șef decât în momente dificile, când era nevoie de autoritatea. Nimeni nu m-a văzut nimeni cu aere de patron. Aici trebuie să fim corecți și să vorbim pe șleau. Îmi pare rău că la o televiziune de știri trebuie să vorbim despre acest gen de evenimente cu caracter de telenovelă. Dar asta e, câteodată cedezi. Eu cred că Rareș a cedat unor presiuni, unor influențe, nu e ușor să te prezinți în fiecare seară și să te bați cu mafia lui Dragnea, nu e e simplu să îl sprijini în continuare pe Iohannis, cum face în continuare pe Rareș, deși nu mai este niciun argument pentru acest lucru. Nu e simplu să îți vină fel de fel de mesaje pe Facebook. Eu știu că nu este simplu, dar de asta lucrăm în echipă”, a detalat Cozmin Gușă.

”Treaba personală dintre mine și el o să rămâne între mine și el și nu o să fie subiect a unor tabloide, nici parte a unor discuții publice. Dacă tot am generat asta în fața spectatorilor, cel care a greșit trebuie să își asume asta, trebuie să meargă mai departe cu cunoștința împăcate și în fața telespectatorilor, nu doar în fața colegilor, pentru că a fost o greșeală”, a încheiat Cozmin Gușă.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?