Cozmin Guşă: PSD-ul este construit pe textura Partidului Comunist Român, însă nu se va destructura

 

Consultantul politic Cozmin Guşă a afirmat în cadrul emisiunii "Realitatea Românească" de la Realitatea TV că PSD-ul nu se va destructura, textura lui fiind una care va rezista. "PSD-ul este contruit pe textura Partidului Comunism Român", a spus acesta.

"Am urmărit emisiunea cu Ponta în totalitate. Dar aş vrea să spun un lucru care poate să surprindă: eu m-aş abţine să fac comentarii despre ce se întâmplă în PSD sau despre ce vrea să facă Ponta tocmai pentru că chiar cred că cunosc cel mai bine, dintre cei care analizează, atât situaţia PSD, cât şi situaţia personală a lui Ponta şi atunci aş spune lucruri care sunt atât discrete încât nu cred că ar avea prea mare relevanţă publică. Atunci când vorbeşti despre un lucru foarte special pe care îl cunoşti doar tu rişti să îi pierzi pe restul. Dar o să spun altceva: PSD nu se va destructura. Textura acestui partid este la fel ca textura de organizare a fostului Partid Comunist Român. Este una care va rezista, că se vor schimba lideri, că pleacă Dragnea şi vine Tudose, că Ponta face o mişcare şi impresionează pe cineva... asta va fi", a explicat Cozmin Guşă.

Consultantul politic a spus, legat de Victor Ponta, că în mod evident s-a aşezat într-o relaţie de parteneriat asumat de la distanţă cu Klaus Iohannis. "Asta înseamnă că trebuie să minimizeze într-un fel sau altul forţa majorităţii parlamentare care astăzi este reprezentantă de Dragnea şi Tăriceanu, mâine va putea fi reprezentată de altcineva dar va fi aceeaşi majoritate. Pentru că toate treburile se aşează în vederea competiţiei următoare politice: prezidenţialele din 2019. Şi atunci, Ponta care este foarte scrupulos şi nu greşeşte a avut grijă să anunţe nu doar că îşi face construcţie politică ci şi că nu va mai candida în 2019", a spus Cozmin Guşă, adugând că Victor Ponta are un scor dublu faţă de Liviu Dragnea în ceea ce priveşte simpatia electorală.

"Această renunţare ne spune că Ponta este în centrul unor negocieri care îl privesc. Denise Rifai a subliniat bine când a spus că dosarele lui s-au liniştit, a primit neînceperea urmării penale, va mai primi probabil. Deci are o misiune de făcut. Nu ar fi o noutate pentru Victor Ponta pentru că este un om care a jucat cu sistemul întotdeauna. Să nu uităm că pe cei care îi critică acum, pe doamna Kovesi şi pe toţi cei din sistem sunt cei care au apărut în funcţii de procurori-şefi în urma protocolului de coabitare dintre Ponta şi Băsescu", a spus consultantul politic.

"Să nu mai vorbit şi de tenis pentru că şi acolo este slab, deşi trebuia să câştige mereu pentru că era prim ministru. Mă gândesc cum suportă el acum că toată lumea îl bate la tenis că nu mai este prim ministru. Azi că nu mai este prim ministru cred că ia bătaie", a afirmat Cozmin Guşă.

"Deci aşa văd eu treburile, cu un Dragnea în genunchi. Pumnii pe care îi iei sunt mult mai dureroşi când eşti în genunchi. Când eşti în picioare şi iei pumni te mai poţi eschiva. Când eşti în genunchi cum a căzut Dragnea, pumnii pe care îi iei îi încasezi fără posibilitate de eschivă şi sunt mult mai dureroşi. Şi Ponta i-a cărat astăzi pumni din belşug lui Dragnea", a precizat acesta.

De asemenea, consultantul politic a spus că Ponta i-a încadrat bine pe Dragnea şi Băsescu. "Citându-mă fără să mă citeze a spus că Dragnea şi Băsescu seamănă foarte bine însă Băsescu este mai talentat. Am spus asta de multe ori. Un singur amedament: să se pună şi el, să fie o sfântă treime pentru că fac parte din aceeaşi familie de oameni care mizează foarte mult pe imagine şi au un defect major pe care cel mai bine îl maschează Băsescu. Oamenii sunt mitomani. Ponta a spus astăzi, în emisiune, despre Dragnea că atunci când vrea să îţi facă ceva prima dată se va jura că nu o face. Dar asta este o caracteristică a mitomaniei. Însă şi Victor Ponta se înscrie tot aici. Şi l-au avut ca idol pe Traian Băsescu, care este cel mai talentat dintre toţi cei trei", a detaliat Cozmin Guşă, adăugând că a simţit nevoia să îl aşeze pe Victor Ponta în această treime blamabilă a mitomanilor.

Cozmin Guşă a mai vorbit şi despre afirmaţiile lui Tăriceanu că din toamnă se vor pune în dezbatere parlamentară amnistia şi graţierea. "Eu salut această decizie a lui pentru că iese din ipocrizie. Avem o clasă politică de oameni corupţi, puşcăriabili, care au fost votaţi de români. Ce au crezut românii când i-au votat pe aştia care fură că o să meargă în Parlament şi nu îşi vor da legi care îi scapă de puşcărie? Dacă asta au crezut, au greşit, însă nu cred asta. Românii au votat în cunoştinţă de cauză o majoritate coruptă, hoaţă. Eu salut decizia lui Tăriceanu pentru că măcar nu mai sunt iocriţi pentru că altfel dacă ne întoarcem la începutul anului şi vorbit despre graţierea dată ca să nu se dea, aia chiar a fost o greşeală. Acest lucru s-a întâmplat pentru că nici în politica românească nu există solidaritatea. Cineva vrea să îşi negocieze doar dosarele personale şi să nu respecte proverbul "urma scapă turma". Eu cred că Dragnea a vrut să îşi negocieze doar dosarele lui, fără să îşi aducă aminte de colegii săi, iar ce a făcut Tăriceanu este o ieşire din ipocrizie. Aştia suntem, aştia suntem toţi ca români, nu ştiu câţi dintre români ar refuza fel de fel de tentaţii şi nu ar face mişmaşuri. Asta este ţara, asta e lumea", a încheiat Cozmin Guşă.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?