Cozmin Guşă: Absenţa lui Carmen Iohannis de la parchet, o greşeală flagrantă a preşedintelui

 

Gestul lui Carmen Iohannis de a nu se prezenta la Parchet este o greşeală care va afecta şi mai mult imaginea preşedintelui Klaus Iohannis, într-un moment în care ar trebui tocmai să dea un exemplu de respectare a Justiţiei, în contextul unui atac atât de brutal din partea lui Dragnea şi a PSD: 

 "Preşedintele Iohannis a greşit şi a făcut-o flagrant, pentru că dacă suntem invitaţi. la Parchet, mergem şi încercăm sa dam explicaţii, vinovaţi sau nu. E un exemplu, un gest de respect faţă de lege care ar trebui. promovat de Iohannis, mergând pe ideea că este şeful simbolic al Justiţiei şi al corecttitudinii, la nivelul tuturor păturilor sociale. Importantă este corectitudinea, lucru de care azi nu mai suntem convinşi, iar Klaus Iohanis pare un om care fuge de Justitie, în loc să încerce să dea exemple," a comentat consultantul politic .

Cozmin Guşă a remarcat faptul că invitarea primei doamne în faţa procurorilor este o premieră, dar asta nu înseamnă că ar fi trebuit tratată în acest mod. "Dacă facem concurs să nu respectăm legea, în mijlocul acestei cavalcade a injustiţiilor, dacă intrăm în această spirală a nerespectării legii, riscăm să ajungem la anarhie, cine e mai tare scapă de rigorile legii, ori asta s-ar răsfrânge asupra cetăţeanului, care nu s-ar mai simţi deloc protejat de instituţiile statului. Uitaţi-vă la DGIPI care au devenit un fel de poliţie personală a lui Liviu Dragnea."

"Era de datoria preşedintelui, mai ales dacă spune că sunt nevinovaţi, el şi soţia, să facă o demonstaţie de elocinţă şi doamna Iohannis să fi mers să discute. Klaus Iohannis mi se pare o figură tristă, depăşită, care ocupa un loc cu nişte susţinători, cum ar fi de la PNL, care încearcă să mai creada, nelăsând ca alţi oameni să mai vină să aibă o speranţă." În concluzie, consideră Guşă, "asta îl va costa pe Klaus Iohannis foarte mult şi indiferent dacă eşti sau nu partizan al lui nu poţi să nu ai măcar o grimasă vis-a-vis de nerespectarea asta. Este cel mai negativ eveniment din mandatul său acest gest al lui Carmen Iohannis de a nu se prezenta la Parchet."

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?