Cozmin Guşă: Dragnea şi Tăriceanu merg mână în mână, dar se vor ataca

Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, liderii colaiţiei de guvernământ PSD ALDE, sunt doi oameni care-şi urmăresc intersul de a-şi subordona justiţia, cu ţelul final de a acapara prima poziţie în stat. Aceasta competiţie, consideră analistul poltiic, ar putea duce şi la un conflict între cei doi. "E o imagine tragicomică, oamenii au cu totul alte precupări decât administrarea tării. Ei gândesc într-un mod total defectuos, într-un mod în care n-ar trebui să gândească omul nr. 2 şi omul nr. 3 în stat."

"E un joc extrem de artificial pe care Dragnea şi Tăriceanu îl duc împreună, ce nu poate fi developat sau înţeles decât dacă mergem pe ideea pe care noi, aici, la Realitatea TV, o tot dezbatem de un an de zile, că ei se ţin de mână strictamente pentru legile justiţiei, amnistie, graţiere, şi aşa mai departe. Bine-nţeles că le încolţeşte deja în minte şi ideea preluării puterii pe de-a întregul, fie anul acesta, fie, dacă nu, în 2019. Între cei doi, între Liviu şi Călin, există şi o competiţie tacită, apropos de preluarea primei funcţii în stat," a afirmat Cozmin Guşă.

Acest ţel suprem nu poate fi însă atins decât dacă sunt urmaţi câţiva paşi absolut necesari. "Au presiuni de la apropiaţii lor, au presiuni de la membrii lor de partid, membri de frunte, să le rezolve prima dată aceste probleme ale lor prin modificarea legilor jusutiţiei, acesta este pasul unu. Doi este să pună mâna pe coordonatorii justiţiei sau să numească alţii în aşa fel încât faptele pentru care le-au pregătit sau deja le-au înfăptuit în aparatul administrativ să nu mai fie inclulpate şi de abia în pasul trei vor vedea, dar nu vor da cu zarul, pentru că se vor ataca reciproc, care dintre ei va atacat funcţia nr.1 în stat, ca să aibă toată puterea. Este evident că un preşedinte care nu este de acord cu ei îi incomodează, fie că este azi Iohannis, din 2019'nu se ştie cine, dar e clar că în baza strategiei pe care o au o să ajungă şi în această formulă." este de părere Cozmin Guşă.

"Au şanse, dar sigur, mai există cetăţeni care nu sunt de acord, i-am văzut pe o parte, inclusiv la manifestaţiile de sâmbătă (20 ianuarie), e greu de evaluat dacă sunt doar acea sută de mii, e clar că nu, câţi sunt la nivelul ţării, câţi  dintre cei care nu au votat au o părere negativă faţă de actele actualei guvernări, exemplificate de cei doi capi, de cei doi lideri. (...) Dragnea şi Tăriceanu au acelaşi discurs, PENTRU CĂ PUTEM, cum a spus Codrin Ştefănescu. Adică ei spun că sunt extem de legitimaţi, interpretând democraţia cum doresc dânşii. (...) Ei procedează aşa pentru că nu are cine să-i judece, Mare parte din cetăţenii noşti au rămas neeeducaţi, nu-şi ştiu drepturile. Ei cred că Dragnea şi Tăriceanu le dau bani. Nu e aşa! Celor ma săraci, Dragnea şi Tăriceanu le dau banii noştri, banii celor care plătesc taxe. Ei nu pe Dragnea şi pe Tăriceanu trebuie să-i aplaude, ci pe cei din piaţă, de la #rezist, care sunt oameni cu salarii mari sau patroni şi contribuie la bugetul de stat, de unde banii ajung la asistaţii sociali care votează PSD; ăsta e paradoxul!", a mai afirmat Cozmin Guşă, invitat joi seară la Realitatea TV. 

 

 

 Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?