Cozmin Gușă: ”Dacian Cioloș este într-o postură delicată”

 
Cozmin Gușă, dezvăluiri la Realitatea TV
Cozmin Gușă, dezvăluiri la Realitatea TV

Un membru din conducerea PLUS, Oana Maria Bogdan, vrea desființarea proprietății iar Dacian Cioloș o numește pe aceasta forța motrice a partidului. În contextul acestora, consultantul politic Cozmin Gușă a comentat, în exclusivitate pentru Realitatea TV, cât de nociv este pentru România acest partid. ”Eu sunt profesor la bază, dacă vreo elevă de a mea din ciclul gimnazial sau din liceu ar fi emis asemenea idei, le priveam cu îngăduință, ca urmare a unor lecturi sumare pe care le-ar fi avut despre lume și viață. În schimb, afirmația asta a lui Cioloș, că o recunoaște pe domnișoara respectivă ca o forță motrice a unui partid, trebuie să ne pună pe gânduri. Sigur, cu un ochi râdem, dar dacă suntem responsabili cu celălalt plângem, pentru că această forță mortice a lui Cioloș, emițând asemenea idei de elevă de clasa a IV-a și fiind confirmată că a contribuit la echipa executivă a PLUS, care își propune să conducă România, asta e ceva deja extrem de îngrijorător”, a spus Cozmin Gușă. 

Cozmin Gușă: ”Fără Laura Codruța Koveși pe liste vor muri pe glie,”

”Această forță politică din jurul lui Cioloș este formată și din oameni săraci cu duhul sau care nu au studii corespunzătoare, sau au făcut facultatea mai mult sau mai puțin cu frecvență, dar acest eveniment trebuie să îl marcăm ca fiind extrem de ciudat, un mare accident pentru partidul lui Cioloș și pentru alianța asta a lor cu USR, ce vor să facă ei, care ne confirmă faptul că aveam de a face cu oameni care habar nu au de cum e politica, habar nu au de nevoile românilor și cred că din acest moment se poate discuta de necesitatea reîncărcării acestei alianțe cu altcineva, iar ipoteza pe care noi am emis-o prima dată că fără Laura Codruța Koveși pe liste vor muri pe glie, devine o ipoteză din ce în ce mai clară, pentru că Cioloș emite jos, liderii, precum această domnișoară, emit nu doar jos ci în afara oricărei dezbateri politice cu idei pe care o fată inteligentă din școala generală le-ar putea emite, în condițiile în care putem să o scuzăm că nu ar știi cum este alcătuită lumea. Însă ciudățenia acestor idei, îl așează pe Dacian Cioloș personal, într-o postură extrem de delicată și incomodă”, a mai precizat consultantul politic. 

Mai mult decât atât, Dacian Cioloș ar fi făcut parte din grupul lui Gregorian Bivolaru.

”Toate informațiile legate de apartenența lui la grupurile din jurul gurului Gregorian Bivolaru, cu ceea ce se spune, și care el nici nu a negat nici nu a confirmat, oameni care se întâlneau să facă spirale, să creadă în fel de fel de duhuri, urinoterapie și alte lucruri... Această declarație îl așează acolo. Sigur, ei nu sunt de blamat că se organizează, apropos de ceea ce fac ei în afara scenei politice. Acest grup al guruului Bivolaru din care au făcut parte și alte personaje ca Monica Macovei sau Cristina Guseth de la Freedon House, așa gândesc ei în privat. Sunt oameni care nu se pot acomoda și nu pot socializa în societatea normală și atunci își crează acest gen de balansere, în care să trăiască după regulile lor, în care animalele nu trebuie să intre în sistemul zootehnic, în care agricultură nu ar mai trebui să facem, în care să renunțăm la familia tradițională și să trăim în grupuri, cam cum ne inspiră discuțiile dintre noi, astea sunt lucruri care pe Dacian Cioloș îl crucifică pentru că aceste date despre grupurile din care el a făcut parte, între cei care sunt cunoscători, de la politicieni, consultanți, analiști, servicii secrete, ele sunt binecunoscute, nu s-au jucat până în acest moment tocmai pentru că există un anumit plan ca prin această mișcare USR plus PLUS să fie pus în difcultate un  PNL greoi, fără idei, cu lideri îmbătrâniți și un președinte Klaus Iohannis care își dorește al doilea mandat, dar preferă să schieze cât mai multe weekenduri și își aduce un mare deserviciu. Concluzia este că avem de a face în grupul celor din jurul lui Cioloș cu cineva cu un comporatament dezaxat, dar cu o imagine publică bună, ceea ce din nou așează România din punct de vedere electoral într-o zonă care nu este convenabilă pentru că să ai oameni atât de slab pregătiți, dar cu succes electoral, nu ești confortabil ca român, să vezi ca așa se construiește piața politică. Este o mare lovitură, descoperire pentru cei care și-au pus speranța că aștia ar fi oamenii noi în politică. Bineînțeles că avem nevoie de oameni noi în politică, bineînțeles că grupul din jurul lui Dragnea este ultra, mega nociv, dar așa ceva nu se poate agrega ca o alternativă politică. Cu un ochi trebuie să râdem, dar cu un ochi trebuie să plângem”, a precizat Cozmin Gușă. 

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
duculet
06 Mar 09:02
Respectiva doamna a venit cu niste lamuriri cu care sunt de acord.In schimb,deplasarea d-ului Gusa la Belgrad nu o pot intelege...
Răspunde
0 0
danius
06 Mar 03:01
Obisnuiam sa citesc cu interes articolele despre geopolitica ale lui Cosmin Gusa. S-au dus vremurile in care puteai privi cu seriozitate ceea ce scria. Mai nou este clar ca a ajuns sa pupe inelul cuiva.

Face o emisiune cu o tenta nationalista in care se vorbeste mult prea mult despre statul paralel, coldea, securisti, basescu, bivolaru??? extraterestrii! . Pe cine avantajeaza promovarea acestor non-topicuri, inutile pentru societate, care au rolul doar de a provoca confunzie si de a incuraja teorii ale conspiratiei ?
Răspunde
0 0
Vlad
06 Mar 00:22
Ciupitu este exact ce spun prietenii lui ca este, un impostor dornic de parvenire care face totul pentru a sluji cu folos. Apoi asteapta aplauzele sefilor care insa nu vin niciodata. Asta a facut in guvern, asta face zi de zi, are scris in palma sa nu cumva sa uite ce sa spuna. Un esec de laborator scapat accidental din epruveta direct in politica damboviteana.
Răspunde
0 0
Alexandru
05 Mar 19:00
Si dumneata in ce postura crezi ca esti, dnu'Gușă? Cu atitudinea dumitale PROpsd n-o sa faci niciun rahat. Guvernul Ciolos a oferit macar stabilitate, un lucru foarte important.
Răspunde
0 0
Alexandru
05 Mar 18:58
Si dumneata in ce postura crezi ca esti, dnu'Gușă? Cu atitudinea dumitale PROpsd n-o sa faci niciun rahat. Guvernul Ciolos a oferit macar stabilitate, un lucru foarte important.
Răspunde
0 0
papa
05 Mar 18:34
pa, realitatea! e evidenta schimbarea de stapani.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?