Cozmin Gușă: Berca, un modest purtător de geantă a primarului Stavarache

 

Consultantul politic, Cozmin Gușă, a declarat, joi seară, în cadrul emisiunii "Jocuri de Putere", moderată de Rareș Bogdan, că reținerea de către DNA, pentru 24 de ore, a fostului ministru de Interne, Gabriel Berca, joi, pentru trafic de influență, reprezintă "un lucru pilduitor pentru promovarea unor personaje nepotrivite până la cel mai înalt nivel din stat". "Bacău, adică județul unde Viorel Hrebenciuc a patentat ideea de baron local, prepotent excesiv care face și desface absolut totul și care nu poate să fie refuzat de către puterea centrală atunci când dorește ceva. Primul propagator al acestor numiri forțate de baroni a fost chiar Ion Iliescu. Viorel Hrebenciuc, în baza unei legende, create din timpul campaniilor electorale ale lui Ion Iliescu, pe care le-a coordonat, a obținut o putere aproape discreționară, în acel județ, prin care își exprimă voința și voința se transformă în consecință administrativă. Ăla a fost primul județ calamitat. Asta cu restul județelor de pe acolo, de la Vrancea până la Teleorman, a fost doar un curs logic, să spunem.

Asta cu Gabriel Berca e un lucru pilduitor pentru promovarea unor personaje nepotrivite până la cel mai înalt nivel din stat, pentru că ministrul de Interne e o funcție cu consecințe foarte importante de zi cu zi. Pe lângă asta, Gabriel Berca a fost un om cu o puternică influență asupra președintelui României, respectiv Traian Băsescu, din poziția pe care o avea. În condițiile în care, nu vreau să fac nimănui vreun prejudiciu de imagine, mai ales unui om care e în necaz acum, respectiv Gabriel Berca, era un modest purtător de geantă a primarului Stavarache, de la Bacău; cel care a reușit să îl descăuneze pe Dumitru Sechelariu. Așa l-am cunoscut pe Gabriel Berca, era șoferul primarului Stavarache de la Bacău", a declarat Cozmin Gușă.

 

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?