Cozmin Gușă, dezvăluiri bombă. "Vântu a dormit o noapte în mașină, de frică să nu fie arestat"

Cozmin Gușă, dezvăluiri
Cozmin Gușă, dezvăluiri

Cozmin Gușă a răspuns, într-o intervenție telefonică la B1 TV, acuzațiilor aduse de omul de afaceri Sorin Ovidiu Vântu cu privire la preluarea "ilegală" a Realității TV. Acționarul actual al Realității a declarat că Vântu a prezentat doar "jumătăți de adevăr" și lucrurile sunt mult mai complicate. De fapt, SOV nu doar că și-a luat banii de la Maricel Păcuraru și a semnat contractul prin care actul de trustee semnat de Gușă în Cipru devenea nul, dar le-a vândut și lui Schwartzenberg și actualilor proprietari ceva ce nu-i mai aparținea la acel moment pentru că îi vânduse deja lui Liviu Luca. Toate aceste lucruri se află pe masa procurorilor DNA în dosarul Codruț Marta, a precizat Cozmin Gușă.Toate detaliile acestei afaceri încurcate pot fi văzute în articolul Gușă îi răspunde lui Vântu după acuzațiile privind preluarea Realității TV. "Bomba abia acum vine!"

Cozmin Gușă a rememorat, în acest context, și un episod puțin cunoscut din 2009, când SOV s-a speriat că va fi arestat și a dormit o noapte în mașină. La acel moment, Gușă l-a asigurat că SUA, partenerul strategic al României, nu ar permite ca un patron de presă important să fie arestat în pline alegeri prezidențiale:

"Vreau să spun un lucru legat de Statele Unite, pe care văd că Vântu le tot persiflează și are o atitudine superioară față de acest subiect. În 2009, înaintea turului 2, Vântu trebuia să fie arestat, s-a dus către casă și casa lui era înconjurată de polițiști. A dormit o noapte fără telefoane în mașină prin oraș și dimineața mă suna repetat de pe un alt număr la care eu nu răspundeam. În final mi-a dat și un SMS, l-am identificat, era pe lângă sediul PSD, am intrat în mașină la el, era foarte speriat, mi-a povestit o scenă cu Băsescu și Blaga care i-au înconjurat casa, de aceea nu a dormit acasă în acea noapte și că urma să fie arestat. I am explicat: Nu poți să fii arestat pentru că ești patron de media și chiar Statele Unite, la care face el referire azi, sunt foarte intersate de niște alegeri libere. Mai departe nu o să povestesc, însă el știe că a doua zi nu a fost arestat și s-a putut duce acasă să se bărbierească liniștit tocmai pentru că SUA e un partener strategic important pentru noi și a văzut că a fost așa cum i-am spus eu", a povestit Gușă.

Jurnalista Sorina Matei l-a întrebat pe Cozmin Gușă dacă el l-a dus pe Mircea Geoană în Rusia, decizie care s-a dovedit nefastă pentru candidatul PSD la alegerile prezidențiale din 2009. Consultantul politic a explicat că vizita lui Geoană în Rusia s-a făcut "în totală clandestinitate", fără ca el, în calitatea de stateg al campaniei lui Geoană, să fie informat. "A fost o greșeală care l-a discreditat pe Geoană în ochii tuturor", este de părere Gușă:

"Și eu și Vântu am aflat din presă (de vizita lui Geoană în Rusia - n.r). Aia a fost o mare greșeală pentru Geoană. După informațiile mele, din ocoșenia și slaba pregătire politică a lui Geoană, a acceptat o vizită în Rusia fără să ne spună niciunuia, cel puțin mie care eram strategul campaniei. S-a suit în avion, cu Mazare și Nicușor Constantinescu, pe relația lor, și s-a întâlnit cu consilierul unui consilier de-al lui Putin. Asta după ce eu am facut o vizită în Rusia, documentată de presă. Eu m-am dus în 2009 la Casa Albă, am discutat cu consilierul lui Obama despre candidatura lui Geoană și despre dorința lui Băsescu de a frauda alegerile. Am anunțat că, în virtutea proiectului geostrategic, mă voi duce și în Rusia să anunț despre intențiile posibilului viitor președinte Geoană. M-am întâlnit cu președintele Senatului în Rusia, lucru despre care Geoană știa, toată lumea știa, americanii știau...După asta, Geoană, încăpățânându-se, în totală clandestinitate, a făcut acea vizită de baroni, discreditându-se practic în ochii tuturor", a lămurit Gușă lucrurile.

Un alt reproș pe care Vântu i l-a făcut lui Cozmin Gușă se referă la relația acestuia cu Marius Vizer,  președintele Federației Internaționale de Judo. "Vă reproșeaza și Elan și Vântu relația cu Marius Vizer, pe relația cu Rusia. Vizer este un apropiat al lui Putin", i-a spus jurnalista B1 TV.

Cozmin Gușă a explicat că este prieten cu Vizer de peste 20 de ani, iar toate speculațiile legate de influența lui Putin pe această relație sunt o "invenție din tenebrele serviciilor românești, o prostie".

"E rușinos pentru Marius că e implicat într-o astfel de discuție. Marius Vizer e prietenul meu de peste 20 de ani, sigur e prieten și cu Putin, dar asta nu are nicio legătură cu mine. O relație de prietenie nu se descrie așa dacă nu o cunoști. Nici Schwartzenberg, nici Vântu nu sunt prieteni cu Vizer. Iar invenția asta din tenebrele serviciilor românesti e una care îl nedreptațeste pe Marius în primul rând. E un fel de radio-șanț, toată lumea discuta despre altceva. Dacă eu sunt prieten cu Vizer și el are o prietenie veche, de judo, cu Putin, ar însemna mutatis mutandis că cine știe ce face Putin prin Cozmin Gușă în România. E o prostie", a conchis acționarul Realitatea TV.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?