Cozmin Gușă: Ce se va întâmpla cu Realitatea TV după ce Dragnea "a murit"

 
Realitatea TV, în fața unei decizii cruciale
Realitatea TV, în fața unei decizii cruciale

Politicienii români ar trebui să fie preocupați înainte de orice de libertatea de expresie, pentru că altfel se creează monștri, consideră consultantul politic Cozmin Gușă. "În România dacă nu cânți melodia pe care o vrea Puterea ești mort", arată Gușă, iar acest lucru trebuie să se termine o dată pentru totdeauna.

Acționarul Realitatea TV Cozmin Gușă, invitatul emisiunii "Legile Puterii" de marți seara, a vorbit despre viitorul postului de televiziune în epoca post-Dragnea.

"Am primit multe mesaje în noaptea de duminică și luni, atât mailuri, cât și mesaje p WhatsApp, în care oamenii răsuflau ușurați și spuneau: 'Acum că a murit Liviu Dragnea - a murit politic, desigur - și Realitatea TV va fi salvată'. Să vedem dacă este așa. Să vedem dacă Dragnea este cel care ne-a atacat tot timpul sau și altcineva. Sigur, Dragnea ne-a atacat, dar poate nu era singurul. Cu deciziile din justiție din zilele viitoare se va vedea. Judecătorul sindic trebuie să judece o inadvertență între două decizii contradictorii pe aceași speță. Pe o de o parte e o decizie favorabilă Realității, prin care s-a aprobat planul de reorganizare, pe de alta planul a fost invalidat, de același complet. Prima decizie a fost în ianuarie, a doua în aprilie. Ciocănelul judecătorului va decide acest fapt. Stăm și privim, vom trage concluziile după această decizie, dreaptă sau nu, corectă sau nu, a judecătorului sindic", a explicat Cozmin Gușă în dialogul cu Denise Rifai.

Potrivit acestuia, audiența foarte mare a Realității TV din ziua alegerilor a fost chiar mai mare decât apare în măsurători, deoarece milioanele de români din diaspora nu apar în cifrele măsurate, dar marea lor majoritate s-a informat de la Realitatea.

"Milioanele de români din diaspora au avut măcar satisfacția, în ziua votului, că imaginile și gândurile lor au fost exprimate la noi, le-am oferit o tribună, asta am făcut asta mereu", a mai spus Gușă.

Chestiunea votului în diaspora se poate rezolva rapid și fără o mare cheltuială, arată consultantul politic, însă pe politicieni ar trebui să-i preocupe înainte de orice libertatea de exprimare, pentru că altfel "se creează monștri".

"În România dacă nu cânți meodia pe care o vrea Puterea ești mort. Culmea: cei de la PSD-ALDE nu au reușit să își impună câștigătorii. Noi avem telespectatori cu inteligență peste media și aceștia le au spus altora cum stau lucrurile. Noi am oferit mereu opini contradictorii și opinii libere, nu plătite cu bani de la bugetul partidelor. Ar trebui să fie interzis acest lucru, dacă plătești jurnaliștii cu bani de la partid, le iei libertatea, presa trebuie să se hrănească din piață. Acesta este un sistem de mită clar. Ia, deshide gura și îți băgăm teancul de bani în gură", a mai spus Cozmin Gușă.

Gușă:"Statul paralel a avut mereu obsesia de a prelua presa liberă precum Realitatea"

În 2 aprilie 2019, Cozmin Gușă anunța public că "Dragnea și cei din statul paralel, respectiv Coldea, și-au văzut visul cu ochii": au reușit atunci, să obțină o decizie la cerearea ANAF de intrare în faliment a Realitatea Media.

Decizia Curții de Apel București a fost luată de același complet care aprobase în 21 ianuarie 2019 un plan de reorganizare, prin care acționariatul și-a asumat să plătească toate datoriile debitorilor.

Cum a fost executată Realitatea TV, magistraţii care au tras sforile pentru Dragnea

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?