Cornuri cu mucegai într-o școală din Bistrița-Năsăud. FOTO

 

Deși anul școlar a început doar de câteva zile, deja se înregistrează probleme în ceea ce privește calitatea cornurilor distribuite în școlile din Bistrița-Năsăud, scrie realitateadebistrita.net.Un elev de școală generală din mediul rural a primit, marți, un corn plin de mucegai. Culmea, data înscrisă pe ambalaj indică faptul că produsul nu era ieșit din termenul de valabilitate.

Pentru contractul de distribuție al produselor de panificație – cornuri și biscuiți – care ajung în școlile din Bistrița-Năsăud, în cadrul programului „Laptele și Cornul”, Consiliul Județean va plăti în final 3,6 milioane lei, fără TVA, pentru cei trei ani școlari cuprinși în perioada septembrie 2018 – iunie 2021. Firma care a câștigat acest contract – SC Achiziţie şi Dezvoltare SRL din Voluntari – are obligația să distribuie produsele de panificație în toate școlile generale și grădinițe de stat sau private din județ.

(w500)

Marți, unul dintre elevii de la Școala Generală „Enea Grapini” a primit două cornuri pentru a-și potoli foamea, însă a constatat cu surprindere că unul dintre acestea era mucegăit. Culmea, ambalajul în care se afla cornul, era intact, iar termenul de expirare a produsului, 19 septembrie, adică azi. Copilul a mâncat cornul care era comestibil, iar pe cel plin de mucegai l-a dus acasă. Seara, când părinții au ajuns de la muncă acasă, l-a arătat acestora. Părinții sunt deciși să ia legătura cu conducerea școlii și să expună situația.

Contactat de Realitatea de Bistrița, Daniel Sasu – directorul Școlii Generale „Enea Grapini” din comuna Șanț a declarat că nu i-a fost adusă la cunoștință o astfel de situație, dar că va cerceta.

„Cornuri mucegăite? Au venit proaspete. Nu știu… Nu am aflat nimic despre asta, dar voi cerceta ce s-a întâmplat", a spus directorul Sasu.

Potrivit acestuia, cornurile sunt furnizate de aproximativ două ori pe săptămână, iar până acum nu s-au înregistrat probleme. Daniel Sasu a mai precizat că atunci când va avea elemente concrete despre această situație, va sesiza Consiliul Județean pentru mai multe verificări.

Citeşte continuare pe realitateadebistrita.net

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?