Corlățean laudă buna colaborare româno-turcă, privind stabilitatea în regiunea Mării Negre

 

Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlățean, a lăudat, astăzi, în cadrul unei întrevederi cu ambasadorul Turciei, Omur Șolendil, buna colaborare între cele două state, privind stabilitatea și securitatea în regiunea Mării Negre.Titus Corlățean a remarcat "cooperarea excelentă" cu Turcia la nivel bilateral, precum și în cadrul formatelor de cooperare regională și multilaterală, se arată într-un comunicat de presă remis Agerpres.

"Interlocutorii au subliniat buna colaborare între cele două state privind stabilitatea și securitatea în regiunea Mării Negre. Totodată, a fost reamintit sprijinul acordat constant de România pentru aderarea Turciei la Uniunea Europeană. (...) Referitor la cooperarea economică, cei doi oficiali au exprimat satisfacția pentru nivelul ridicat al schimburilor comerciale între România și Turcia și au exprimat interesul pentru valorificarea potențialului pe care îl are această relație în special în domeniul energiei", potrivit aceleiași surse.

În cadrul întrevederii, Titus Corlățean a mulțumit ambasadorului turc pentru activitatea desfășurată în România și pentru aportul său la dezvoltarea relațiilor dintre România și Turcia. De asemenea, a adresat noului omolog turc, Mevlut Cavuțodlu, invitația  de a realiza o vizită în România în perioada următoare.

Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlățean, l-a primit, luni, cu ocazia încheierii mandatului, pe Omur Șolendil, ambasadorul Republicii Turcia în România.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?