Corina Crețu: Fondurile de dezvoltare regională trebuie folosite la rezolvarea sărăciei în România

 

Cu peste 40% din populație aflată la limita sărăciei și a excluderii sociale, România are de gestionat o problemă socială foarte gravă, iar fondurile de dezvoltare regională trebuie folosite cu prioritate pentru rezolvarea acestei probleme, a declarat comisarul european pentru Politici Regionale Corina Crețu, care s-a întâlnit joi la Bruxelles cu Rovana Plumb, Ministrul Ministrul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice din România, scrie Agerpres

"Drumurile și autostrăzile sunt importante pentru România, dar la fel importantă trebuie să fie combaterea sărăciei", a precizat Corina Crețu, citată într-un comunicat transmis vineri de cabinetul său. "Salut preocuparea doamnei ministru pentru categoriile sociale defavorizate din România și eforturile depuse de dumneaei pentru ameliorarea situației acestora', a declarat comisarul european. În cadrul întâlnirii, comisarul a arătat că mai sunt pași importanți de făcut în această direcție. 'Faptul că nu avem nici la ora actuală o hartă a priorităților pe infrastructură socială este o problemă. Am recomandat Executivului de la București să încurajeze o mai bună colaborare între Ministerul Muncii, Ministerul Dezvoltării și Ministerul Fondurilor Europene pentru ca această pre-condiție a accesării fondurilor în perioada 20014-2020 să fie îndeplinită', a precizat comisarul european. 

 

 Mai multe pe Agerpres

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
marioara
16 Jan 21:01
Dar de ce pana acum nu a ti facut o deoarece fondurile sant alocate de la intrarea in UE a Romaniei 2007
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?