Copilul ei a murit în pântece: "I-am spus medicului că fătul nu mai mişcă. A fost neglijenţă totală"

 
Drama unei mame al cărei copil a murit în pântece: "I-am spus că fătul nu mai mişcă"
Drama unei mame al cărei copil a murit în pântece: "I-am spus că fătul nu mai mişcă"

Anchetă în cazul tragediei de la Buzău. Acolo, părinții unui copil care a murit în pântecul mamei, la Maternitate, spun că doctorița care i-a monitorizat sarcina femeii nu și-ar fi făcut datoria. Ministerul Sănătății a cerut DSP Buzău să verifice cazul și să trimită un raport complet. La Talk News, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a condamnat situaţia creată. Șocant este că tatăl a filmat chinul soției sale. Atenţie, urmează imagini și informații cu puternic impact emoţional.

Femeia, gravidă în 8 luni, a sesizat primele probleme pe 14 februarie. A simţit că bebeluşul ei nu mai era la fel de vioi ca până atunci. Speriați, ea și soțul au mers la cabinetul obstetricianului, care i-a asigurat că totul e în regulă. Dimineața, au ajuns din nou la medic, care era atunci de gardă la Maternitatea din Buzău. Li s-a spus din nou că bebelușul e bine. După câteva ore, copilul a murit, iar femeia a fost lăsată să se chinuie peste noapte. 

"E greu de descris prin cuvinte prin ce poate să treacă o mamă, dar sper să ne revenim. Putea să facă mai multe într-adevăr, doamna doctor, a fost o neglijenţă, o neglijenţă totală. I-am spus că fătul nu mai mişcă de atât timp, putea să mă opereze şi în acest moment ieșeam din maternitate cu copilul în brațe", spune mama, pentru adevarul.ro.


Ministrul Sănătăţii a condamnat situaţia: "Modul în care se procedează cu pacienţii este cel puţin dezgustător. Mă gândesc la acea mamă care a stat o noapte încercând să mângâie ceva ce nu mai exista practic. Fapte de genul acesta aruncă o pată foarte urâtă pe întreg sistemul".

Doctorița spune că nu își reproșează nimic. Susține că a avut de gestionat o anomalie foarte rară cu o evoluţie extrem de rapidă. Și că inima copilului a bătut normal până în ultimul moment. Copilul era practic înfășurat în cordonul ombilical. Ea a mai precizat că o sarcină oprită din evoluție nu se extrage imediat. 

"Pacienta a rămas la rugămintea mea, la cererea mea, nicidecum la cererea familiei cum se declară la momentul actual. Copilul era ok la momentul acela. Nimic din ce v-am spus nu forța vreo cezariană la momentul respectiv. Nimeni nu putea să prevadă ce se va întâmpla. A fost un accident nefericit, supra-acut, pe care eu nu aveam cum să îl prevăd", spune medicul Anca Şerbănoiu. 

Tatăl susține că a făcut plângere penală pe numele medicului şi urmează să îi facă plângere și la Colegiul Medicilor. În spital se face o anchetă internă. Copilul a murit din cauza unei hemoragii cerebrale cauzate de o strangulare cu cordonul ombilical. 

 

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?