Copiii orfani au sărbătorit faptul că au scăpat de pericolul străzii

 
Foto: Realitatea TV
Foto: Realitatea TV
Sărbătoare pe 28 iunie pentru câteva sute de copii orfani la o organizaţie umanitară din Capitală. Au cântat şi au dansat, celebrând faptul că au reuşit să scape de atracţia străzii, şi odată cu ea, de pericolele care-i pândeau: alcool, droguri, bătăi, foame şi frig.


Sărbătoarea a reunit copii de toate vârstele. Părăsiţi de părinţi, străzile le-au devenit case încă de la primii ani din viaţă, iar ţigările şi sticla de alcool au ţinut loc jucăriilor. Marcel este unul dintre ei: "primul pericol, cel mai mare, este drogul. Toţi copiii care ajung pe stradă ajung să se drogheze".

Aşa că a ales să accepte ajutorul celor de la o fundaţie din Capitală, iar viaţa i s-a schimbat: a început iar şcoala şi face practică la o tâmplărie în timpul liber.

Petrică Paraschiv a stat nouă ani la o casă de copii, după aceea a fost înfiat. Acum are un loc de muncă bine plătit care îl scuteşte de grija zilei de mâine. Anul trecut, aproximativ 1.300 de copii au fost părăsiţi de mame la naştere. Tot anul trecut au dispărut de acasă aproape 3.400 de copii în România.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?