CONTROVERSELE privind folosirea mărcii Arsenie Boca au luat sfârşit. Ce se întâmplă cu "brandul"

 
CONTROVERSELE privind folosirea mărcii Arsenie Boca au luat sfârşit. Ce se întâmplă cu "brandul"
CONTROVERSELE privind folosirea mărcii Arsenie Boca au luat sfârşit. Ce se întâmplă cu "brandul"

Mănăstirea Prislop şi Episcopia Ortodoxă Română a Devei şi Hunedoarei vor putea comercializa în continuare obiecte de cult cu chipul fostului stareţ Arsenie Boca. Decizia a fost luată, miercuri, prin ordonanţă preşedinţială, de Curtea de Apel Bucureşti.

 


Reprezentanţii Mănăstirii Prislop şi ai Episcopiei Devei şi Hunedoarei vor putea să comercializeze icoane sau alte obiecte legate de numele şi imaginea lui Arsenie Boca. Decizia a fost luată până la soluţionarea dosarului de la Tribunalul Bucureşti.

„Admite acţiunea în parte. Constată că reclamantele sunt îndreptăţite la folosirea numelui părintelui Arsenie Boca şi a imaginii acestuia, exclusiv ca atribut de identificare a persoanei menţionate, în cadrul savârşirii actelor comerciale cu produse, cărţi, pandantive, amulete, suveniruri, obiecte de cult, icoane, ce poarta numele şi imaginea în discuţie. Vremelnică, până la soluţionarea cauzei ce face obiectul dosarului aflat pe rolul Tribunalului Bucureşti - Secţia a V a Civilă. Menţine sentinţa sub aspectul excepţiilor soluţionate. Definitivă", a stabilit, miercuri, Curtea de Apel Bucureşti.

„Este o decizie mai mult decât aberantă. Nici noi şi nici avocatul nostru nu putem identifica acţiunea juridică, prin care s-a ajuns la o astfel de soluţie, hotărâre. Practic nu există, cel puţin în opinia noastră nu există acţiunea juridică. Nu am văzut motivarea. De această soluţie profită doar reclamantele, adică Mănăstirea Prislop şi Episcopia Devei şi a Hunedoarei, nu şi comercianţii din jur sau alte entităţi. Este o hotărâre provizorie, deoarece noi avem un dosar de fond, la acel dosar noi încă nu avem un termen fixat. Episcopia Devei şi Mănăstirea Prislop se bucură de ceva provizoriu, să vedem ce va fi la soluţionarea fondului”, a declarat Diana Talpoş, unul dintre proprietarii brandului.

Sursa

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Fane
22 Sep 14:37
Aberatii din astea numai la romanika pot exista, sa “patenteze” episcopia numele -diana talpos si sa ii oblige sa nu il mai foloseasca !!! Numai un prostanac putea cere si un alt prostanac putea accepta ca un nume comun sa fie “patentat” !!!? Miine vine un alt bou si cere drepturi pe numele vasile sau oricare altul ? Altul va cere ca limba romana sa fie numai pentru el ? Ce facem ? Cind terminam cu idioteniile ...
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?