Contre Zgonea-Tăriceanu pe convocarea şedinţei conducerii Parlamentului: nu se înţeleg asupra datei

 

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, i-a solicitat președintelui Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, convocarea pentru joi a Birourilor permanente reunite, însă șeful Camerei a propus ca această ședință să aibă loc pe 7 iunie.

Potrivit unei scrisori trimise marți de Tăriceanu lui Zgonea, pe ordinea de zi a ședinței Birourilor reunite se afla și punctul de vedere al Comisiei parlamentare de statut referitor la revocarea din funcție a președintelui Camerei.

Zgonea i-a răspuns lui Tăriceanu, propunând convocarea ședinței în data de 7 iunie și stabilirea unei întâlniri între președinții celor două Camere pentru luni, 6 iunie, la ora 12,00, în vederea stabilirii ordinii de zi.

De asemenea, deputații PSD Marian Neacșu, Florin Iordache, Rodica Nassar, Gabriel Vlase și Mircea Drăghici, membri ai Biroului permanent, au cerut, printr-o adresă, convocarea tot pentru joi, 2 iunie, a ședinței Birourilor reunite.

"Subsemnații, membri ai Biroului permanent al Camerei Deputaților, având în vedere informarea adresată membrilor Biroului permanent al Camerei de către președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, prin care ni se aduce la cunoștință refuzul președintelui Camerei, Valeriu Zgonea, de a convoca Birourilor permanente ale Camerei Deputaților și Senatului în data de 2 iunie, conform art. 15 alin. 1 din Regulamentul activităților comune ale Camerei și Senatului, în temeiul art. 102 din Regulamentul activităților comune ale Camerei și Senatului, coroborat cu art. 33 alin. 1 din Regulamentul Camerei Deputaților, vă comunicăm solicitarea noastră pentru convocarea unei ședințe a Birourilor permanente ale Camerei Deputaților și Senatului, în data de 2 iunie, ora 14,00", se arată în scrisoarea semnată de cei cinci social-democrați.

Ședința Biroului permanent al Senatului convocată pentru joi nu s-a putut desfășura din lipsă de cvorum, în sală nefiind prezent niciun senator, cu excepția președintelui forului, Călin Popescu-Tăriceanu. În aceste condiții, nici conducerea Parlamentului nu s-a putut întruni.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?