Contestat de populiștii lumii, George Soros e desemnat ”personalitatea anului” la Financial Times

 
George Soros
George Soros

Atacat din toate colțurile lumii de lideri politici cu care are sau nu are vreo legătură, de la Donald Trump și Viktor Orban la Liviu Dragnea, Geroge Soros a fost desemnat de către Financial Times ”personalitatea anului” 2018.

Personalitatea anului în viziunea Financial Times este de obicei un rezultat al unor realizări. În cazul lui George Soros, desemnarea s-a făcut și pe baza valorilor pe care le reprezintă, scrie Financial Times.

Soros este un purtător de stindard al democrației liberale și al societății deschise. Acestea sunt idei care au triumfat în timpul Războiului Rece. Azi, ele sunt sub asediu din toate părțile, de la Rusia lui Vladimir Putin până la America lui Donald Trump, scrie Financial Times.

Timp de mai bine de trei decenii, George Soros a folosit filantropia pentru a lupta împotriva autoritarismului, a rasismului și a intoleranței. El a atras furia regimurilor autoritare și, tot mai mult, a populiștilor naționaliști care continuă să câștige teren, în special în Europa, mai scrie publicația financiară.

 

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?