Consultări la Cotroceni pe Legile Justiției

 

Președintele Klaus Iohannis a chemat miercuri partidele la Cotroceni pentru consultări pe tema Justiției. De la ora 15:00 sunt așteptati cei de la PSD, apoi ALDE, PNL, USR, UDMR, PMP și grupul minorităților naţionale. PSD ia în calcul să refuze consultările convocate la Cotroceni pe tema legilor Justiției. Potrivit unor surse, social-democrații vor lua decizia miercuri, în ședința conducerii centrale a partidului. Reprezentanții ALDE au anunțat că vor merge la Cotroceni.Luni, preşedintele Klaus Iohannis a transmis o scrisoare preşedinţilor partidelor şi formaţiunilor politice reprezentate în Parlament, prin care îi invită la consultări, la Palatul Cotroceni, pe tema legislaţiei din domeniul Justiţiei.

Programul consultărilor de la Cotroceni

De la ora 15,00 este aşteptată delegaţia Partidului Social Democrat, de la ora 15,30 - Partidul Alianţa Liberalilor şi Democraţilor, de la ora 16,00 - delegaţia Partidului Naţional Liberal, de la 16,30 - Uniunea Salvaţi România, de la ora 17,00 - Uniunea Democrată Maghiară din România, de la ora 17,30 - Partidul Mişcarea Populară, iar de la ora 18,00 - reprezentanţii Grupului parlamentar al minorităţilor naţionale. 
 
Cine vine, cine îl refuză pe Iohannis

Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu au avut, luni, o întâlnire secretă, în care au abordat și invitația lui Klaus Iohannis pentru o consultare cu partidele despre modificările legislației din justiție. Dacă ALDE a decis să meargă la consultări, PSD ia în calcul să refuze invitația, așa cum a mai făcut.

Codrin Ștefănescu a spus ce au discutat Dragnea și Tăriceanu și a recunoscut, indirect, că liderul ALDE merge la Cotroceni, indiferent de decizia PSD.

”S-ar putea să hotărâm să nu mergem la invitația lui Iohannis. Vom vorbi despre nimic la Palatul Cotroceni. Nu a spus Tăriceanu: ”refuz PSD și mă duc eu separat”. Vom vedea dacă mergem, că poate nu mergem. Poate mergem cu ALDE sau poate mergem separat, așa cum ne-a invitat Iohannis. Părerea noastră e că orice discuții vom avea la Cotroceni noi o să mergem cu legislația până la capăt. Mâine va fi o pierdere de timp. Se va bucura Orban că l-a băgat șeful lui la o cafea, o să iasă de acolo bătăios, o să vorbească despre sistem.”, a spus Codrin Ștefănescu la un post TV.

Social-democraţii se reunesc miercuri, de la ora 10,30, într-o şedinţă a Biroului Permanent Naţional pentru a decide dacă participă la consultările convocate de preşedintele Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni, potrivit unor surse politice.


Conform surselor citate, şedinţa BPN al PSD ar urma să aibă loc la Palatul Parlamentului.

Luni, preşedintele Klaus Iohannis a transmis o scrisoare preşedinţilor partidelor şi formaţiunilor politice reprezentate în Parlament, prin care îi invită la consultări, la Palatul Cotroceni, pe tema legislaţiei din domeniul Justiţiei.

ALDE va participa, miercuri, la consultările de la Palatul Cotroceni cu preşedintele Klaus Iohannis pe tema legislaţiei din domeniul Justiţiei iar până în prezent, decizia este să mergă separat de PSD, a declarat, marţi, deputatul Varujan Vosganian.


"Noi o să mergem mâine la Palatul Cotroceni. Până în clipa de faţă, decizia pe care o avem, dacă socotim componenţa delegaţiei, este pentru a merge separat, însă am avut un dialog cu partenerii noştri de coaliţie şi cred că cel mai important lucru este să dăm un mesaj comun la Palatul Cotroceni", a spus Vosganian la Palatul Cotroceni.

El a adăugat că partidul său va fi foarte clar în ce priveşte asumarea de a fi continuată reforma în Justiţie.

"Noi sperăm să fim foarte clari în ce priveşte asumarea noastră de a continua reforma în Justiţie, de a elibera această reformă de orice ingerinţe care poartă o pecete politică dinăuntru sau dinafara ţării şi, în acelaşi timp, pentru a scoate legislaţia juridică de sub o viziune contextualizată, anume faptul că astăzi avem un preşedinte de o culoare politică şi o majoritate parlamentară şi un Guvern de altă culoare politică, faptul că astăzi avem capii procuraturii mai vocali decât ar trebui, faptul că fundalul dezbaterilor noastre este o societate divizată şi proteste de stradă. Lucrurile astea nu ar trebui să fie instrumente de evaluare a calităţii actului nostru legislativ", a menţionat Vosganian. Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Daniel
23 Oct 20:53
Aici este vorba de lipsa de respect a unei institutii (Presedentia Romaniei), nu a unei persoane. Ziaristi cu note mici la scoala, incapabili sa informeze profesional si echidistant, dand impresia cititorilor ca Palatul Cotroceni este o carciuma sau locuinta particulara a cuiva!
Răspunde
0 0
Cutremur de scaun ,sau dureri la ficat de gândurirl nestemate ale Comisiei?
24 Oct 07:37
8 Alungati cu pietre din cetate compradorii !
Ar trebui alungati cu pietre,ca in vechime,cei care cer supunerea procesului legislativ aprobării unui for internațional,cu grad de ONG.Ca si CCR de la noi,o lege se declara neconstituțională dacă se foloseste expresia„ culpă ”în loc de„ vina”,„prezumție ”in loc de „bănuilă” ia Comisai de la Venetia crede ca statul de drept este doar atunci când ministrul justiției nu are niciun rol cu privire la activitatea procurorilor.Daca mai sunt si pșoliticieni care propun inchinarea parlamentului la Comisie,extindeti alungarea cu pietre din cetate si acestor compradori.
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?