Consiliul UE cere României să aplice recomandările MCV

 

Consiliul Uniunii Europene salută concluziile raportului MCV elaborat de Comisia Europeană şi îndeamnă România să elimine sursele de preocupare şi să adopte recomandările formulate, inclusiv cele ale Comisiei Veneţia şi ale Grupului Statelor împotriva Corupţiei (GRECO).

 

"Consiliul UE salută rapoartele elaborate de Comisia Europeană privind progresele înregistrate de Bulgaria şi România în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV). Consiluil UE laudă activitatea Comisiei Europene, inclusiv metodologia folosită, şi împărtăşeşte obiectivul şi analiza echilibrată asupra progreselor înregistrate. Consiliul UE reiterează ataşamentul faţă de valorile şi principiile UE, inclusiv pentru normele statului de drept şi independenţa justiţiei. În acest context, Consiliul UE reiterează apelul ca progresele înregistrate în cadrul MCV să fie ireversibile, astfel încât Bulgaria şi România să îndeplinească în mod satisfăcător sarcinile etapizate şi obiectivele finale. Acest lucru ar asigura funcţionarea adecvată a politicilor UE şi a instituţiilor astfel încât toţi cetăţenii să beneficieze în totalitate de oportunităţile oferite de apartenenţa la UIniunea Europeană. În acest scop, progresele convingătoare, implementarea efectivă, precum şi susţinerea largă şi fără echivoc a reformelor continuă să aibă o importanţă foarte mare", transmite Secretariatul general al Consiliului UE într-un document oficial.

"Reamintind semnificativele performanţe pozitive obţinute de România în cadrul MCV anii trecuţi, Consiliul UE evidenţiază importanţa absolută de a garanta şi a consolida progresele obţinute. Consiliul UE observă că raportul MCV evidenţiază o serie de preocupări grave şi paşi nagativi care au generat dubii asupra ireversibilităţii şi sustenabilităţii reformelor. În scopul deschiderii drumului spre încheierea cu succes în viitorul apropiat a Mecanismului de Cooperare şi Verificare în cazul României, paşii negativi şi preocupările din raport trebuie abordate în mod deplin şi decisiv, inclusiv prin aderarea la recomandările Comisiei de la Veneţia şi GRECO, precum şi prin îndeplinirea recomandărilor formulate de CE", subliniază instituţia europeană.

"România trebuie să relanseze reformele pozitive şi să adopte acţiuni concrete, mai ales în privinţa recomandărilor-cheie formulate de CE în domeniul independenţei justiţiei şi reformolor din justiţie"; Bucureştiul "trebuie să combată corupţia la toate nivelurile şi să abordeze şi restul problemelor de integritate evidenţiate în raport. În acest context, Consiliul UE reiterează importanţa unui angajament politic fără echivoc, larg, susţinut în sensul îndeplinirii obiectivelor stabilite în Mecanismul de Cooperare şi Verificare, inclusiv printr-un consens politic pentru respectarea independenţei justiţiei în conformitate cu recomandările principale stabilite de Comisia Europeană. În acest context, Consiliul UE evidenţiază şi importanţa Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA)", precizează instituţia.

 

Sursa

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Stan
14 Dec 07:11
Hotul de drept, comun, e noua specie dominanta ! El fura, el face legile, el (si) le aplica ! Fura ca in codru statul pe care il reprezinta cu tupeu si mirlaneala si considera ca nu face nimic ilegal. Ilegalitatile incep numai cu privatii, hastagistii, care trebuiesc haituiti, amendati, amenintati, agresati, gazati, manipulati, ... furtul de la stat se numeste altfel - neatentie, neglijenta, intimplator, mic, infim, ... unitatile de masura si rezultatele sint complet diferite cind vorbesti de un privat/hastagist si un bujetar/psdist ... unul e pedepsit pe loc, fara exceptiei, si fara comentarii, celalalt e ascultat, e inteles, cu atentie, se plimba prin toata tara, cere expertize si la aerul pe care il respira, intre timp se schimba legile (intimplator ca intotdeauna), se schimba angajatii incomozi, se PRESCRIU fapte, se dau amnistii si gratieri, ... cind te nasti hastagist nu poti pretinde dreptate !
Răspunde
0 0
Sesizati Curtea Europeana de Justiție si lasati consiliul sa se sbata pe nisip !
14 Dec 05:24
N-am inteles nimic,asta e stilul de hastag international,care se termină cu importanta DNA si valorea fostei sale sefa,Laura Codruța Coveshy.Dar eu o sa strig pănă la cer,sesizati Curtea Europeana de Justitie si cereti ei sa spună ce este statul de drept,cum trebuie sa fie justitia din Franta,ca sa nu mai gazeze pe cămășile galbene si apoi sa se ocupe de cine cerceteaza judecatorii in România.Dati o declaratie cu coruptia in România si mergeti pe fond,evidențiati cazul Voiculescu,Ponta .Dragnea,Remes.Udrea si concluzionati ca în România dreptatea e moartă ,doar protocoalele secrete functioneaza.Apropo de dl Ponta,a devenit corect de când s-a aliat cu hastagii.?Uncheselu spunea ca a sîvârsit 4 infracțiuni de mare coruptie si 12 infracțiuni de drept comun.de speria copii omului si neamurile,ci acum DNA e regretat de consliul nostru drag,vedeiasi pe mâna lui Uncheselu
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?