Consiliul Judiciar din Polonia, suspendat din reţeaua europeană pentru că nu e independent

 

Reţeaua Europeană a Consiliilor Judiciare (ENCJ) a decis, luni, suspendarea Consiliului Judiciar Naţional din Polonia (KRS).Adunarea Generală a ENCJ, întrunită la Bucureşti, a decis suspendarea dreptului de vot al KRS şi excluderea Consiliului Judiciar polonez de la activităţile viitoare, scrie agerpres.ro.

100 dintre magistraţii prezenţi au votat pentru suspendare, şase împotrivă, iar opt s-au abţinut.

”Este o condiţie a calităţii de membru al ENCJ ca instituţiile să fie independente de executiv şi de legislativ şi să asigure responsabilitatea finală pentru sprijinul puterii judiciare în înfăptuirea independentă a justiţiei (...) ENCJ a început să fie preocupată că, urmare a reformelor recente din Polonia, KRS nu mai îndeplineşte această cerinţă. De aceea, în iunie 2018 a avut loc o vizită în Polonia, pentru a studia problema. Cu toate acestea, preocupările au persistat, iar în consecinţă Consiliul a propus suspendarea calităţii de membru a KRS. KRS a participat la reuniune şi şi-a prezentat poziţia. Adunarea Generală a luat în considerare propunerea şi a decis suspendare calităţii de membru a KRS”, se arată într-un comunicat.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?