Consiliul Concurenței contrazice Primăria generală în privința aplicațiilor de taxi

Consiliul Concurenţei atrage atenţia Primăriei generale a Capitalei că eliminiarea aplicaţiilor taxi de tip agregator este neconcurenţială, ilegală şi ar putea stopa dezvoltarea de noi produse şi servicii inovative.Explicația apare în avizul pe care Consiliul Concurenție l-a emis luni, față de o hotărâre a Consiliulu General al Capitalei în decembrie anul trecut, prin care se impun sancţiuni activităţilor asimilate care mijlocesc transmiterea de comenzi către transportatorii de tip taxi. 

„Autoritatea de concurenţă consideră că proiectul de regulament conţine o serie de prevederi ce ridică îngrijorări legale, în primul rând, de eliminare de pe piaţă a serviciilor conexe transportului în regim de taxi”, se arată în avizul emis de Consiliul Concurenţei și citat de zf.ro. 

Consiliul Concurenţei a mai adăugat , că din punct de vedere concurenţial, inovarea şi dezvoltarea de noi tehnologii facilitează interacţiunea dintre cerere şi ofertă şi, de asemenea, nu poate avea decât un efect benefic pentru ambele părţi.

După votarea Hotărârii CGMB 626/19.12.2017, companiile de tip agregator taxi au transmis consilierilor generali notificări individuale în care le-au atras atenția că hotărârea este ilegală.


 

 

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?