Congresul a votat planul de salvare a economiei SUA elaborat de Obama

 
Foto: Realitatea TV
Foto: Realitatea TV
Planul de relansare a economiei americane propus de preşedintele Barack Obama a avut câştig de cauză în Congres. Proiectul care presupune deblocarea de la buget a sumei de 787 de miliarde de dolari a fost votat de Camera Reprezentanţilor şi apoi de Senat.


Procedura de vot în Camera superioară a Congresului a fost amânată cu câteva ore. Senatorii democraţi au aşteptat venirea din statul Ohio a colegului lor Sherrod Brown, pentru a întruni majoritatea de 60, necesară aprobării planului. Doar trei dintre senatorii republicani au votat pentru.

În Camera Reprezentanţilor, scorul a fost de 246 pentru şi 183 împotrivă. Niciunul dintre aleşii republicani nu au votat în favoarea proiectului Casei Albe. Opoziţia republicană a solicitat acordarea de facilităţi fiscale mai substanţiale şi reducerea sumelor alocate marilor proiecte publice.

Aproximativ 36 la sută din ajutorul federal reprezintă stimulente financiare, restul sumei urmând să fie investit în modernizarea infrastructurii, sănătate, cercetare ştiinţifică, educaţie şi obţinerea de surse de energie nepoluante. Obiectivul democraţilor de a trimite textul spre promulgare preşedintelui Obama înainte de debutul vacanţei parlamentare de iarnă a fost atins.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?