Premierul Dăncilă riscă un conflict de interese. Unde lucrează soțul său

 

Premierul Viorica Dăncilă riscă un conflict major de interese din cauza soțului, notează romaniacurata.ro. Şi asta deoarece Cristinel Dăncilă este director în compania Petrom. Acesta primeşte un salariu lunar de 6.000 de euro, dar au fost ani în care a încasat și 8 mii de euro. Iar conflictul de interese ar viza tocmai controversata lege offshore.Jurnalistul Lucian Davidescu notează în articolul de pe romaniacurata.ro că Viorica Dăncilă se apropie de un conflict major de interese din punct de vedere moral și politic în scandalul gazelor, generat de legea offshore.

Astfel se precizează că postura soţului lui Dăncilă, angajat ca director în Petrom, dar şi activitatea anterioară a premierului ar putea influența o afacere de peste 10 miliarde de euro. Jurnalistul explică şi de unde vine conflictul de interese. Pe de o parte, concesionarii offshore fac lobby pentru ca forma legii offshore adoptată în final să fie modificată în favoarea lor prin Ordonanţă de Urgenţă.

Pe de altă parte, Ministerul Finanțelor a pus în dezbatere publică o Hotărâre de Guvern care plafonează prețul gazului la 55 de lei/MWh pentru următorii trei ani, măsură care va afecta și mai grav veniturile Petrom.

Cui îi va fi loial prim-ministrul țării? Autorul articolului prezintă şi activitatea premierului Viorica Dăncilă şi a soţului acesteia, Cristinel Dăncilă, la Petrom. Dar şi salariile lor. Astfel, Viorica Dăncilă, în anul 2008, în ultimul an de muncă la Petrom, a încasat 2.000 de lei lunar.

Soţul ei câştiga atunci aproape 2.000 de euro pe lună . În 2009, de când Viorica Dăncilă a devenit europarlamentar, soţul ei a fost avansat şi i s-a dublat salariul. Un salariu care i-a fost mărit an de an, ajungând în 2016 la aproximativ 8.000 de euro lunar. A scăzut doar anul trecut, când Cristinel Dăncilă a încasat 6.000 de euro pe lună.

DE UNDE VINE CONFLICTUL DE INTERESE

Pe de o parte, concesionarii offshore fac lobby pentru ca forma legii offshore adoptată în final să fie modificată în favoarea lor prin Ordonanţă de Urgenţă. Pe de altă parte, Ministerul Finanțelor a pus în dezbatere publică o Hotărâre de Guvern care plafonează prețul gazului la 55 de lei / MWh pentru următorii trei ani, măsură care va afecta și mai grav veniturile Petrom. Oricare cetățean își poate pune întrebarea legitimă: cui îi va fi loial prim-ministrul țării?

Sursa: romaniacurata.ro

SALARIILE LUI CRISTINEL DĂNCILĂ LA PETROM

2008 - 2.000 de euro pe lună
2009- 4.000 de euro pe lună
2016 - 8.000 de euro pe lună
2017 - 6.000 de euro pe lună.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Ana
21 Jul 19:14
Guvernul Dancila acționează numai la ordinele si indicatiile lui Dragnea alias Daddy.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?