Confederaţiile sindicale anunţă miercuri un miting de proporţii în Capitală

 
Foto: wordpress.com
Foto: wordpress.com
Peste 20.000 de sindicalişti, reprezentând BNS, CSDR, CNSLR-Frăţia şi Cartel Alfa, vor participa miercuri la un miting în Piaţa Victoriei, între orele 11 şi 14, pentru a cere creşterea salariului minim şi renegocierea legii unitare de salarizare.
''Am stabilit o listă cu revendicări pentru mitingul de miercuri: salariu minim garantat în plată în anul 2010 să fie de 740 de RON, iar în 2014 să fie de 1.300 de RON,  Legea salarizării unitare trebuie refăcută în zona grilelor, simplificată, să devină mai coerentă şi în conformitate cu principiile stabilite la începutul negocierilor, dezvoltarea economiei naţionale, o implicare a statului prin atragerea investiţiilor. De asemenea, ne dorim un pact pentru noi locuri de muncă'', a declarat Octavian Luca, vicepreşedinte Cartel Alfa. 

Peste 800.000 de bugetari, din  educaţie, sănătate şi administraţie publică s-au aflat luni în grevă generală. 

Sindicaliştii sunt nemulţumiţi de scăderea veniturilor angajaţilor din sistemul bugetar odată cu intrarea în vigoare a Legii unitare de salarizare, de trimiterea în concediu neplătit timp de 10 zile a salariaţilor din domeniul public în perioada octombrie - decembrie 2009 şi de concedierea unui număr mare de salariaţi anunţată pentru anul 2010.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?