Conducerea Senatului a respins solicitarea PD-L de suspendare a lui Mircea Geoană

 
Foto: radiotop.ro
Foto: radiotop.ro
Conducerea Senatului a respins solicitarea senatorului democrat-liberal Gheoerghe Bârlea, preşedinte al Comisiei parlamentare comune pentru Statut, prin care acesta cerea suspendarea din funcţie a preşedintelui Senatului, Mircea Geoană.

Anunţul a fost făcut de Ioan Chelaru, chestor al Senatului.

Senatorii PD-L au cerut suspendarea din funcţie a preşedintelui Senatului, Mircea Geoană, acuzându-l pe acesta că a încălcat prevederile articolului 40 din Regulamentul şedinţelor comune, articol pe care democrat-liberalii îl contestă la Curtea Constituţională.

Democrat-liberalii îl acuză pe preşedintele Senatului, Mircea Geoană, că a votat de două ori în cadrul şedinţei Birourilor Permanente reunite ale Parlamentului, care s-a desfăşurat în 7 octombrie, atunci când conducerea Parlamentului a decis trimiterea la Comisiile juridice a scrisorii preşedintelui Traian Băsescu privind organizarea unui referendum pe tema instituirii unui Parlament unicameral care să aibă maximum 300 de parlamentari.

De altfel, liderul PSD mai este acuzat şi pentru că a încălcat prevederile Regulamentului şi Constituţiei atunci când a supus la vot trimiterea scrisorii la comisii, deşi Constituţia l-ar fi obligat să înscrie scrisoarea cu prioritate pe ordinea de zi a şedinţei plenare a Parlamentului.Senatorul PD-L Gheorghe Bîrlea, preşedinte al Comisiei comune pentru Statut, a semnat o scrisoare adresată Biroului Permanent în care prezintă pe larg aceste acuzaţii şi cere să i se interzică lui Geoană să participe la lucrările Senatului pe o perioadă de 30 de zile. Bîrlea îşi sprijină acuzaţiile pe stenograma şedinţei din 7 octombrie în care preşedintele Camerei, Roberta Anastase a refuzat să supună la vot trimiterea scrisorii preşedintelui Băsescu la comisiile juridice menţionând că este neconstituţional, această sarcină asumându-şi-o Geoană.

De asemenea, tot luni, conducerea camerei Deputaţilor a decis ca cererea de urmărire penală împotriva lui Adrian Năstase să nu se mai voteze.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?