Scandal uriaș la Metrou. Șova taie lumina la magazinele sindicatelor

 
Grevă la metrou 15 noiembrie 2018. Grevă Metrorex. Grevă metrou
Grevă la metrou 15 noiembrie 2018. Grevă Metrorex. Grevă metrou

Un nou pas în războiul dintre conducerea Metrorex și sindicaliști. Astăzi conducerea companiei taie utilitățile spațiilor comerciale de la metrou. Este o încercare disperată a Metrorex de a elibera magazinele din subteran, pentru a fi scoase la licitație.Contractul pentru  închirierea spațiilor comercile de la metrou a fost semnat în 2003, iar anul trecut a expirat, Metrorex l-a prelungit cu un înca un an, dar acum nu mai vrea, pentru că 70% din bani mergeau către SINDOMED, firma sindiatului și doar 30% catre Metrorex.

Anul acesta,  comercianții au plătit chirie 409 lei/ metrul patrat. O sumă derizorie spune administrația Metrorex.

Sindicaliștii de la metrou amenință cu greva generală, dacă revendicările lor nu vor fi soluționate.

La cea mai recentă întâlnire cu conducerea Metrorex sindicaliştii şi-au redus solicitarea de majorare a salariilor de la 41% la 35%, iar în prezent aşteaptă să fie chemaţi la noi negocieri.Discuţiile nu au loc pentru că ministerul a schimbat Consiliul de Administraţie al Metrorex, care acordă mandat de negociere conducerii executive, aceasta fiind o procedură care durează câteva zile.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?