Concluzii dramatice la metroul bucureștean, după cele două sinucideri

 

Un an. Atât a trecut de când o tânără de 25 de ani a murit în stația de metrou Dristor după ce a fost împinsă pe șine de o femeie cu probleme psihice și de la promisiunea Metrorex și a Ministerului Transporturilor că astfel de cazuri nu se vor mai repeta.Soluția identificată atunci a fost montarea unor panouri de protecție, doar că nu s-au găsit nici banii, nici furnizorii.

În doar câteva zile de la începutul acestui an, alte două cazuri de suicid au avut loc. Așa că o nouă tragedie se poate întâmpla, din nou, oricând. 

Spre exemplu, în Istanbul, Turcia, panourile se deschid doar după ce trenul a ajuns în stație. Atunci, călătorii pot urca în tren, dar n-au cum să intre în tunel.

Metrorex suține că nu sunt bani. Costurile pentru instalarea unor astfel de panouri sunt între 2 și 10 milioane de euro pentru o singură stație. În orașe precum Singapore, Mumbai, Beijing, Londra și Sofia au fost montate doar în stațiile aglomerate, unde riscul unui accident este mai mare.

Doar că noi n-am făcut nici măcar un studiu. O altă soluție ar fi angajarea mai multor agenți de pază în stații și mai multe camere video care să fie supravegheate. 

În 40 de ani, zeci de persoane și-au pierdut viața la metrou, arată o statistică neoficială. Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?