Concertul Roger Waters la Bucureşti s-a încheiat: "Aţi fost un public extraordinar"

CONCERT ROGER WATERS BUCUREŞTI
CONCERT ROGER WATERS BUCUREŞTI

Concertul Roger Waters la Bucureşti, unul dintre cele mai aşteptate spectacole ale anului 2013 în România, s-a încheiat după trei ore de lumini şi sunet, scrie Libertatea.ro.

Concertul Roger Waters la Bucureşti s-a încheiat. Britanicul Roger Waters, co-fondatorul celebrei trupe Pink Floyd şi responsabil pentru show-urile extraordinare pe care formaţia le-a performat de-a lungul timpului, a oferit publicului din România o demonstraţie de perfecţiune din punct de vedere coregrafic şi muzical.

În faţa a peste 50.000 de spectatori, Roger Waters s-a ridicat la înălţimea aşteptărilor şi a produs un spectacol în care celebrele piese Pink Floyd au fost susţinute de o reprezentaţie grafică şi efecte pirotehnice magistrale.
La final, în faţa unui public în delir, artistul britanic le-a oferit românilor o dovadă de respect: pe celebrul zid ridicat chiar în faţa scenei, a apărut, în limba română, mesajul "Mulţumesc". La despărţirea de fanii din România, Waters le-a mărturisit acestora: „Aţi fost un public extraordinar!".

Muzicianul britanic Roger Waters a spus o poveste despre totalitarism şi libertate, miercuri seară, într-un show care a durat două ore şi jumătate, în faţa Palatului Parlamentului din Capitală, la eveniment fiind prezenţi peste 50.000 de spectatori.

Roger Waters, membru fondator al trupei Pink Floyd, a adus la Bucureşti celebrul "The Wall" - unul dintre cele mai spectaculoase show-uri muzicale din istorie, bazat pe interpretarea integrală a pieselor incluse în albumul omonim, un adevărat simbol al libertăţii pentru generaţii întregi de fani din întreaga lume.

Show-ul veteranului rocker Roger Waters a început spectaculos, cu perdele de artificii şi un avion care s-a "prăbuşit" pe scenă. De altfel, la începutul show-ului, scena era descoperită parţial, putând fi văzută printr-un zid enorm, construit special pentru acest spectacol.

Conceput la "milimetru", spectacolul a fost împărţit în două acte. În prima parte, în timpul pieselor a fost completat zidul uriaş, pe care erau proiectate imagini alb-negru şi 3D, pentru ca, în a doua parte, acest zid să fie distrus.

Publicul de la Bucureşti a făcut cunoştinţă cu personaje uriaşe, gonflabile, precum "profesorul terorist", care apare în piesa "Another brick in the wall", sau, spre final, un porc mistreţ uriaş, care avea tatuate pe el simboluri precum secera şi ciocanul, zvastica, dar şi logouri ale unor mari corporaţii.

Spectacolul a beneficiat de prezenţa unui cor de copii români, selectaţi special de echipa lui Roger Waters, pentru a-l acompania pe rocker la piesa "Another brick in the wall", alături de uriaşul "profesor" gonflabil. Celebra piesă este unul dintre cele mai aşteptate momente din show-urile "The Wall", aceasta fiind cu atât mai specială cu cât Roger Waters o interpretează de fiecare dată alături de copii din ţara gazdă, iar România nu a făcut excepţie.

Waters "şi-a făcut temele" pentru concert, susţinând un mic discurs în limba română. "Bună seara! Bine aţi venit. Sunt foarte fericit că mă aflu aici", a spus Waters, înainte să le mulţumească copiilor români din cor pentru prestaţia lor pe scenă.

Din show nu au lipsit hiturile "Mother", "Good bye Blue Sky", "Hey you", Comfortably Numb".

În pauza dintre cele două părţi ale spectacolului, care a durat circa 15 minute, Waters a făcut un gest care a devenit un fel de tradiţie pentru show-urile lui. El s-a întâlnit în culise cu câţiva militari români rămaşi invalizi în urma participării lor la misiuni în Irak şi Afganistan. Artistul a dorit astfel să le mulţumească acestora pentru sacrificiul lor în operaţiunile de menţinere a păcii desfăşurate în aceste zone afectate de conflicte.

Muzicianul Roger Waters a ajuns în România cu un avion privat, care a aterizat pe Aeroportul Băneasa miercuri, în jurul orei 15.00, cu câteva ore înaintea show-ului "The Wall".

Înainte de a susţine concertul din Piaţa Constituţiei, Roger Waters s-a întâlnit cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea. Waters şi Zgonea au lovit, într-un gest simbolic, cu un ciocan, zidul ce împrejmuieşte clădirea Palatului Parlamentului, Zgonea spunând totodată că Waters, cu care este născut în aceeaşi zodie, "va face un spectacol pe cinste" la Bucureşti. Zgonea i-a dăruit totodată lui Roger Waters o mică bucăţică din zidul Palatului Parlamentului, pentru ca acesta să o păstreze ca amintire a concertului susţinut la Bucureşti şi a gestului simbolic făcut pentru a dărâma "ultima barieră dintre Parlamentul României democratice şi cetăţeni".

Superproducţia "The Wall" este inspirată de cel de-al unsprezecelea album, omonim, al trupei Pink Floyd. Considerat o adevărată capodoperă, show-ul "The Wall" este combinaţia perfectă de muzică live, proiecţii impresionante, efecte vizuale uimitoare şi decoruri grandioase, toate reunite într-o construcţie colosală, concepută sub forma celebrului zid. Spectacolul reia povestea lui Pink, personajul principal al albumului, întreaga punere în scenă bucurându-se în prezent de avantajele tehnologiei, oferindu-le fanilor nu doar un simplu concert, ci o producţie multidimensională fabuloasă despre care întreaga presă internaţională vorbeşte la superlativ.

Primul turneu "The Wall" a început pe 15 septembrie 2010, în Toronto, Canada, şi a continuat cu noi reprezentaţii în America de Nord, Europa, Australia şi America de Sud, înregistrând adevărate recorduri de audienţă - 192 de concerte şi peste 3,3 milioane de spectatori -, devenind rapid unul dintre cele mai de succes turnee din istorie. Mai mult decât atât, turneul început acum trei ani a reprezentat prima interpretare integrală din ultimii douăzeci de ani a pieselor albumului "The Wall" de unul dintre membrii Pink Floyd, cea anterioară aparţinându-i tot lui Roger Waters, la Berlin, pe 21 iulie 1990.

De-a lungul timpului, producţia originală a celebrului album "The Wall" a fost pusă în scenă integral doar de 29 de ori în cadrul turneulului de promovare susţinut de Pink Floyd în 1980 şi încă o dată, în Germania, ca formă de sărbătorire a căderii Zidului Berlinului, în faţa a peste 200.000 de oameni. "The Wall" rămâne unul dintre cele mai emblematice albume din istoria muzicii, cu efecte profunde asupra culturii pop, rezonând cu multe generaţii de fani.

Concertul de la Bucureşti al muzicianului Roger Waters, intitulat "The Wall", a început în jurul orei 20.30, în Piaţa Constituţiei, zeci de mii de persoane fiind adunate înainte de debutul concertului.

Vizavi de Palatul Parlamentului, impresionanta scenă unde a avut loc concertul era dezvăluită de o crăpătură făcută într-un zid uriaş.

De asemenea, pe partea stângă a scenei, zidul includea o secţiune de graffiti, desenele fiind finalizate cu puţin timp înainte de ora 20.00, când fusese anunţată începerea show-ului.

Publicul bucureştean se aştepta la un concert grandios, cu efecte pirotehnice şi vizuale spectaculoase.

Unul dintre elementele show-ului era un avion uriaş suspendat de o macara şi legat de scenă printr-o coardă.

Muzicianul Roger Waters a ajuns în România cu un avion privat, care a aterizat pe Aeroportul Băneasa miercuri, în jurul orei 15.00, cu câteva ore înaintea show-ului "The Wall".

Înainte de a susţine concertul din Piaţa Constituţiei, Roger Waters s-a întâlnit cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea. Muzicianul Roger Waters şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, au lovit, într-un gest simbolic, cu un ciocan, zidul ce împrejmuieşte clădirea Palatului Parlamentului, Zgonea spunând totodată că Waters, cu care este născut în aceeaşi zodie, "va face un spectacol pe cinste" la Bucureşti. Zgonea i-a dăruit totodată lui Roger Waters o mică bucăţică din zidul Palatului Parlamentului, pentru ca acesta să o păstreze ca amintire a concertului susţinut la Bucureşti şi a gestului simbolic făcut pentru a dărâma "ultima barieră dintre Parlamentul României democratice şi cetăţeni".

Roger Waters, membru fondator al trupei Pink Floyd, a adus la Bucureşti celebrul "The Wall" - unul dintre cele mai spectaculoase show-uri muzicale din istorie, bazat pe interpretarea integrală a pieselor incluse în albumul omonim, un adevărat simbol al libertăţii pentru generaţii întregi de fani din întreaga lume.

Show-ul "The Wall" a fost regândit special pentru concertele în aer liber, astfel încât dimensiunile scenei sunt cu adevărat impresionante, zidul din spatele acesteia măsurând circa 150 de metri în lungime şi aproximativ 12 metri în înălţime. Întreaga structura este realizată din "cărămizi" ce alcătuiesc cea mai mare suprafaţă de proiecţii video: peste 1.500 de metri pătraţi, peste 40 de proiectoare gigantice fiind responsabile de efectele vizuale ale show-ului. Scena are, totodată, cel mai mare acoperiş din lume - o lăţime de 54 de metri şi o deschidere de 32 de metri -, fiind asamblat la o înălţime de 24 de metri, care asigură protecţia unei suprafeţe de peste 1.000 de metri pătraţi.


Articole recomandate


Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?