Comuniştii moldoveni anunţă că nu îl vor susţine pe Marian Lupu pentru preşedinţie

 
Foto: interlic.md
Foto: interlic.md
Partidul Comuniştilor (PCRM) nu îl va susţine pe Marian Lupu la preşedinţie, a declarat unul dintre liderii formaţiunii, Vladimir Ţurcan, pentru cotidianul rus Kommersant.

"După ce vor alege organele de conducere ale Parlamentului, opoziţia de la Chişinău trebuie să îşi îndrepte atenţia spre negocieri cu Partidul Comuniştilor", afirmă Kommersant în ediţia de luni.

Comuniştii nu vor "vota pentru un candidat la preşedinţie care, în primul rând, este trădător, iar în al doilea rând, care va fi de acord cu o politică naţionalistă radicală", a spus Ţurcan, referindu-se la Lupu, fost membru PCRM, actual preşedinte al Partidul Democrat (PDM). 

În cazul în care Lupu va ajunge preşedinte, "PCRM a anunţat că se va retrage într-o opoziţie dură, ceea ce, ţinând cont de criza economică, l-ar putea avantaja în lupta politică", conchide Kommersant.

De la constituirea Alianţei pentru Integrare Europeană (AIE), liderii acesteia, dar şi experţi din cadrul partidelor se întâlnesc zilnic pentru discuţii cu uşile închise. În lipsa unor informaţii oficiale despre împărţirea funcţiilor în coaliţie, presa de la Chişinău avansează diverse formule.

Astfel, potrivit unor zvonuri insistente, preşedintele PDM Marian Lupu ar putea fi viitorul şef de stat, preşedinţia Parlamentului urmând să revină şefului Partidului Liberal Democrat, Vlad Filat, iar Guvernul – Partidului Liberal, condus de Mihai Ghimpu. Altă variantă, pe care Jurnal de Chişinău afirmă că o are de la "surse demne de încredere" este următoarea: Marian Lupu - preşedinte al republicii, Vlad Filat - preşedinte al Parlamentului, Mihai Ghimpu - vicepreşedinte al Parlamentului şi Serafim Urechean - prim-ministru. 

Liderii AIE se arată siguri că noul şef de stat va fi votat şi că nu se va ajnge la o nouă criză. Asta, în mare parte şi datorită faptului că Partidul Comuniştilor ar fi puternic dezavantajat, în eventualitatea unor noi alegeri, pe fodul agravării crizei economice şi ar putea pierde o bună parte din mandatele pe care le deţine în prezent.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?