Comuna cu bariere: Șoferii de TIR trebuie să plătească 100 lei pentru a trecere

 
Comuna cu bariere: Șoferii de TIR trebuie să plătească 100 lei pentru a trecere   
Comuna cu bariere: Șoferii de TIR trebuie să plătească 100 lei pentru a trecere   

Taxa pe barieră revine, însă nu la Mamaia, ci într-o comună din Bacău.Acolo, primarul a decis să nu mai permită accesul maşinilor mai grele de 7,5 decât contra unei taxe în valoare de 100 de lei. Poliţiştii locali supraveghează bariera până la miezul nopţii.

Şoferii TIR-urilor sunt nemulţumiţi, dar deocamdată nimeni nu a contestat decizia în instanţă.

Cele trei bariere instalate în comuna Găiceana le dau mari bătăi de cap şoferilor de tir. Pentru a plăti taxa de 100 de lei, trebuie să aştepte şi câteva zeci de minute sosirea poliţiştilor locali, singurii care au cheile de la lacătele barierelor.

„Am luat această hotărâre, nu eu, consiliul local, în ședința când s-a analizat situația drumurilor din comună. Comuna a cheltuit bani publici, a făcut asfalt pe drumurile comunale. Primarul este executivul, iar consiliul este legislativul. Am respectat ceea ce consiliul local a votat în unanimitate de voturi și consider că este o acțiune bună, pentru că numai așa ne putem menține drumurile în stare bună”, a declarat Ștefănel Abdula, primarul comunei Găiceana, citat de digi24.ro.

Există dispute privind legalitatea unei astfel de măsuri. „Se încadrează, din punct de vedere juridic, în normativele legale”, spune Dorian Pocovnicu, prefectul județului Bacău.

„Nu este legală, ea contravine unor principii elementare în dreptul comunitar, dar și în dreptul național, în sensul în care nu poate fi limitat accesul pe drumurile publice sub niciun pretext”, susține pe de altă parte avocatul Gabriel Ioniță.

Deocamdată, decizia nu a fost atacată în instanţă. Până acum, din taxele plătite de şoferii vehiculelor de peste 7,5 tone s-au strâns în jur de 10.000 de lei. Bani care vor fi folosiţi pentru întreţinerea drumurilor din comună, promite primarul.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?