Complexul Napoleon. Persoanele scunde sunt suspicioase și paranoice

 
Complexul Napoleon e o realitate științifică, spun oamenii de știință
Complexul Napoleon e o realitate științifică, spun oamenii de știință

Cercetătorii de la Oxford au realizat un studiu care arată că înălţimea influenţează încrederea în cei din jur şi felul în care percepem lumea exterioară.

Un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Oxford, publicat în Psychiatry Research, arată că persoanele scunde nu au încredere în cei din jur şi sunt predispuse la paranoia, relatează Mediafax, citând TIME. La studiu au participat 60 de femei, peste 18 ani, care au avut episoade de gândire paranoică în ultima lună, dar nu suferă de boli mintale severe. Subiecţii au fost selectaţi în urma unor anunţuri la posturile de radio şi pe stradă, prin afişe şi fluturaşi.

În cadrul experimentului, femeile au făcut două călătorii virtuale cu metroul londonez, plin cu 23 de călători proiectaţi pe calculator, 11 bărbaţi şi 12 femei. Pasagerii virtuali au fost programaţi să se comporte firesc, să poarte conversaţii între ei şi să reacţioneze dacă participanţii la studiu îi privesc atent.

Fiecare dintre drumurile cu metroul a început de pe peron şi a durat şase minute, incluzând opriri în staţii. Fără ca subiecţii să ştie însă, într-una dintre călătorii, prima sau a doua, în funcţie de o tragere la sorţi prealabilă, înălţimea lor a fost micşorată cu 25 de centimetri. În urma interviurilor care au avut loc după cele două etape, oamenii de ştiinţă au concluzionat că participanţii la studiu au prezentat o amplificare a gândirii paranoice în timpul călătoriei în care au fost "micşoraţi".

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
2 0
Ionut Stroe
01 Feb 13:31
Si eu as fi paranoic daca as fi "micsorat" sau as avea aceasta senzatie....Studiu britanic.
Răspunde
5 0
romanul
01 Feb 10:40
Ce tampenie, studiu facut de "bolnavi paranoici" chiar daca ar fi ei psihologi si mai ales englezi, Imparatul Napoleon, un om in fata caruia a "tremurat si la propriu si la figurat ... o Europa intreaga,,, engelzoilor ... si acum va estye frica de "EL" !!!
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?