Compania Nestle, dată în judecată de India. I se cer daune de 100 de milioane de dolari

 

India dă în judecată compania Nestle pentru 100 de milioane de dolari, citând "practici neconcurenţiale", a confirmat miercuri un oficial, pentru BBC.

Plângerea împotriva Nestle vine în contextul interzicerii companiei Maggi, după ce a fost acuzată că nu a respectat regulile organizaţiilor de reglementare a alimentelor, Nestle făcând recurs în Bombay. Compania este acuzată, în procesul de 100 de milioane de euro, că a cauzat daune clienţilor, folosind reclame înşelătoare pentru tăiţeii instant Maggi.

80% din piaţa tăiţeilor instant este deţinută de către companie şi aceasta a fost forţată să distrugă 400 milioane de tone de produse Maggi.


Plângerea a fost făcută în numele consumatorilor indieni, dar nu a fost trimisă în instanţă, ci la Asociaţia pentru Protecţia Consumatorului, care are puteri semi-judiciare.

Purtătorul de cuvânt al Nestle din Delhi a declarat, pentru Reuters, că nu vor putea oferi răspunsuri decât după ce vor primi o înştiinţare oficială.

Organizaţia de reglementare a alimentelor din India a susţinut că testele făcute tăiţeilor instant au demonstrat că aceştia conţineau "cantităţi nesănătoase" de plumb. Nestle susţine că teste din SUA, UK şi Singapore au arătat că sunt siguri.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?