Compania de Drumuri, executată silit pentru autostrada neterminată Bucureşti - Ploieşti

 
Autostrada Bucureşti-Ploieşti
Autostrada Bucureşti-Ploieşti

Compania Naţională de Drumuri este executată silit de firma Impresa Pizzarotti, care a fost dată afară de pe şantierul autostrăzii Bucureşti-Ploieşti. Constructorul a câştigat mai multe procese cu statul, inclusiv unul în care a obţinut despăgubiri de 12 milioane de euro.

Bucureşti-Ploieşti este o autostradă care a dat naştere multor probleme. Nici până în ziua de azi nu a fost construită în totalitate. Ultimii trei kilometri sunt împotmoliţi acum în avizele de la Mediu, de la Apele Române şi de la Primăria Voluntari. În aceste condiţii, termenul de noiembrie anul viitor pentru finalizarea lucrărilor trebuie privit cu rezervă.

Din autostrada spre Ploieşti sunt gata aproape 59 de kilometri, însă doar pe 56 se poate circula. Inaugurat în urmă cu 4 ani, drumul nu are nici acum benzinării sau spaţii de servicii. Şi asta deşi la începutul anului CNADNR a semnat un contract de 35 de milioane de lei pentru amenajarea acestor spaţii.

„Suntem în plină vară şi pe şantierul autostrăzii Bucureşti-Ploieşti este linişte. Şi asta deşi au trecut 5 luni de când s-a dat ordinul de începere a lucrărilor”, transmite digi24.ro Înainte de prima lopată de pământ trebuie refăcut Plan Urbanistic Zonal al oraşului Voluntari.

„De către Consiliul Local se aprobă acest PUZ, dar după ce dânşii prezintă o documentaţie corespunzătoare, în sensul găsirii unei soluţii alternative de preluare a traficului din cartierul Cumpenei către strada Popasului”, explică Dragoş Stelniceanu, arhitectul şef al Primăriei Voluntari.

Cei de la Drumuri spun că o variantă ar fi amenajarea uliţei care trece pe lângă calea ferată Bucureşti-Constanţa şi care este şi acum intens circulată.

Autostrada Bucureşti - Ploieşti a costat până acum 450 de milioane de euro. Se adaugă 12 milioane de euro despăgubiri, câştigate în instanţă de italienii de la Pizzarotti, unul dintre foştii constructori, care au obţinut şi dreptul de a executa Compania de Drumuri până îşi primesc banii.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?