Comoara fabuloasă din seiful lui Vâlcov. Nouă cerere de arestare pe numele fostului ministru

 

Procurorii DNA au formulat o nouă cerere de arestare pe numele fostului ministru de Finanţe Darius Vâlcov. Procurorii spun că au identificat un seif al lui Vâlcov, pe care acesta îl ţinea în casa unui prieten, seif care conţinea bani, longouri de aur şi tablouri valoroase.

UPDATE 18.00 : Cea de-a doua cerere de arestare preventivă, formulată de procurorii DNA, pe numele lui Darius Vâlcov, a ajuns la președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, informează Realitatea TV.

"În completarea comunicatelor nr. 506/VIII/3 din 13 martie 2015, 508/VIII/3 din 14 martie 2015 și 538/VIII/3 din 19 martie 2015, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să transmită următoarele:

În conformitate cu prevederile legale și constituționale, procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție - doamna Laura Codruța Kövesi a transmis procurorului general al P.Î.C.C.J referatul cauzei, în vederea sesizării Senatului, pentru :

a. obținerea avizului necesar efectuării în continuare a urmăririi penale a inculpatului VÂLCOV DARIUS BOGDAN pentru săvârșirea, în exercițiul funcției de senator și ministru în Guvernul României, a infracțiunii de efectuare de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția, atribuția sau însărcinarea pe care o îndeplinește o persoană ori încheierea de tranzacții financiare, utilizând informațiile obținute în virtutea funcției, atribuției sau însărcinării sale,

b. încuviințarea reținerii și arestării inculpatului VÂLCOV DARIUS BOGDAN pentru săvârșirea, în exercițiul funcției de senator și ministru în Guvernul României, a infracțiunii sus menționate

Cererile procurorilor anticorupție are în vedere faptul că, în acest moment, există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă care conturează următoarea stare de fapt:

Începând cu anul 2011 și până în prezent, inculpatul Vâlcov Bogdan Darius a efectuat operațiuni financiare sau acte de comerț incompatibile cu funcția de primar, senator și ministru, utilizând informații deținute în virtutea acestora, în legătură cu o firmă de cadastru, una de contabilitate și un birou de avocatură, firme pe care le deține în fapt și pe care le administrează, prin interpuși.

Produsul infracțional obținut în urma săvârșirii infracțiunilor față de care se efectuează cercetări (trafic de influență și efectuare de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția, atribuția sau însărcinarea pe care o îndeplinește o persoană ori încheierea de tranzacții financiare, utilizând informațiile obținute în virtutea funcției, atribuției sau însărcinării sale) a fost depozitat într-un seif, lăsat spre păstrare unei persoane apropiate, acesta conținând următoarele:

- 90.000 dolari,
- 1.323.850 lei,
- 3 lingouri de aur, în total 3 kilograme,
- un tablou cu ramă aurie, inscripționat RENOIR,
- un tablou inscripționat JEAN COCTEAU,
- o pictură pe lemn, inscripționat AUREL ACASANDREI.

Aspectele descrise li se adaugă acelora pentru care a fost deja formulată o altă cerere anterioară (comunicat 538/VIII/3 din 19 martie 2015).

Cererile de obținerea avizului necesar efectuării în continuare a urmăririi penale, respectiv de încuviințare a reținerii și arestării preventive au fost formulate având în vedere că sunt îndeplinite condițiile prevăzute de Codul de procedură penală.

Cererilor transmise le-au fost atașate referatul întocmit de procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție care efectuează cercetări în cauză, împreună cu dosarul cauzei, în copie certificată.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție", anunţă un comunicat al DNA.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
10 -1
gudau
25 Mar 07:18
Sotia dl Valcov, marea luptatoare anticoruptie, Lavinia Sandru sigur o sa ne spuna ca ea nu stia de afacerile sotului, nu stiu cum mai are tupeul sa iasa pe post si sa vorbeasca de corupti si hoti cind in familie are un caz celebru?!
Putin bun simt va rugam!
Răspunde
10 0
Andronic Elenaandroni
24 Mar 19:29
O FACEAI PE SARACU SI STATEAI CU AVEREA ASCUNSA ......O LASAI ACOLO PT ZILE NEGRE DE ACOLO CATIVA DOLARI NITEL AUR ....DAR SI LEI ROMANESTI ..SUNT MAI USOR DE MANEVRAT ............. RUSINE ...SI MAI ERAI SI MINISTRU DE FINANTE ,.....PUI BIRURI PE POPULATIE ..IMPOZITE MARITE ...TAXE ...PRESIUNI PE SOCIETATI .....CA SA AVETI VOI CE FFFUUURRAA .....HHHOOO ..VREM TRANSPARENTA IN TOTALITATE ...PRESA SA FIE LIBERA....NOTI SA DE-A BANII INAPOI SI INCHISOARE PE VIATA
Răspunde
3 -1
Andronic Elenaandroni
24 Mar 19:27
O FACEAI PE SARACU SI STATEAI CU AVEREA ASCUNSA ......O LASAI ACOLO PT ZILE NEGRE DE ACOLO CATIVA DOLARI NITEL AUR ....DAR SI LEI ROMANESTI ..SUNT MAI USOR DE MANEVRAT ............. RUSINE ...SI MAI ERAI SI MINISTRU DE FINANTE ,.....PUI BIRURI PE POPULATIE ..IMPOZITE MARITE ...TAXE ...PRESIUNI PE SOCIETATI .....CA SA AVETI VOI CE FFFUUURRAA .....HHHOOO ..VREM TRANSPARENTA IN TOTALITATE ...PRESA SA FIE LIBERA....NOTI SA DE-A BANII INAPOI SI INCHISOARE PE VIATA
Răspunde
9 0
român
24 Mar 18:11
Moarte trădătorilor si hoților, va vor linsa poporul, ne-am saturat de clasa politica mafiota. Ne vrem țara înapoi! !!
Răspunde
19 -1
Dolina
24 Mar 14:57
De unde provin lingourile? O fi avand acte pt ele? Sunt de la Gold corporation? A fost seful comisiei Rosia montana si un infocat sustinator al proiectului.
Răspunde
16 0
pixar
24 Mar 14:31
Si ziceti ca asta controla ANAF?
Răspunde
11 0
R.S.E.
24 Mar 14:30
Au ajuns hoți din guverne;.. ....din partide *mafiote*,
Ca să vândă *țara Sfântă*, pe *vagoane* cu dolari.
Cu coorupți și criminali; ...interlopi și cu tâlhari.
Să ne lase fără glie;....*munți cu aur, fără flote*.

Au ajuns aceste lepre; ce vor să ne pună hamul,
Cu minciuni și *hâhăituri*, acceptate de juriști.
Procurori și avocați, care încă-s comuniști,
Ca să defrișeze codrii, să ne sărăcească neamul.

Au ajuns toți *mafioții*; să-i jupoaie pe români*,
Să le spună că sunt proști;.. ca să-i fure *a la carte*.
Să îi lase fără drepturi;..ei de-a profita de parte,
Ca să-i facă sclavi și slugi,... ei crezându-se stăpâni.

Au ajuns toți șarlatanii; să ia case la români,
Cu *acte* și aiureli,.. născoceli,..minciuni mentale.
Să scornească fantezi; criminale și letale,
Ca să-și facă și dovezi,..*doar suflate din plămâni*.

Au ajuns toți "trădătorii", ca să-și spună că-s români,
Să ne fure rădăcini; nume, limba cu origini și tradiții de milenii.
Noi să plângem de rușine; că ei poartă boala lenii,
Când cerșesc în toată lumea; nespălați de săptămâni.

A ajuns și "trântorimea",...ca să scuipe pe români,
Cu tactici *șoroșiene*;.. din imperii sataniste.
Cu maleficii demoni; de la găști ce-s masochiste,
Să ne fure în stil mare, doar prin gesturi; dând din mâ´ni.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?