OFICIAL: Comisia UE anunță că Bulgaria a îndeplinit cerințele MCV-ului. Palmă pentru România

 

Este oficial: Comisia Europeană a concluzionat, marți, că Bulgaria și-a îndeplinit angajamentele asumate în cadrul Mecanismului de Cooperare și Verificare pe Justiție. O decizie finală privind ridicarea MCV-ului va fi luată după un punct de vedere exprimat de Consiliul European și de Parlamentul European. România este însă ținta unor critici foarte dure din partea Comisiei. 

Bulgaria și-a îndeplinit toate angajamentele luate la aderare în cadrul mecanismului de Cooperare și Verificare pe Justiție, anunță Comisia Europeană în ultimul raport dat publicității marți după amiază.

Înainte de a lua p decizie finală privind ridicarea MCV-ului, Comisia Europeană va aștepta observațiile Consiliului European și așe parlamentului European, precizează un comunicat.

Decizia este o lovitură pentru România, care este ținta unor critici foarte dure în ultimul raport.

”În raport se constată că, în perioada care s-a scurs de la ultimul raport, Comisia a trebuit să își exprime în mai multe rânduri preocupările legate de statul de drept în contextul dialogului purtat cu autoritățile române cu privire la evoluția situației în materie de reformă a sistemului judiciar și de luptă împotriva corupției. De fiecare dată, Comisia a constatat o involuție față de progresele înregistrate în anii precedenți, situație care constituie o sursă de preocupare majoră”, arată un comunicat privind raportul pentru țara noastră.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Fără Koveshy ,tara se duce de râpă si sistemul judiar este subordonat dlui Dragnea.
23 Oct 04:43
Dl .Michael,Bulgaria a indeplinit cerintele UE pentru ca nu a avut DNA.La noi toți turbă să aducem DNA la conducerea sistemului judiciar,ca SIIM cerectează,inadmisibil ,chiar abuzurile din DNA.El ,SIIM nu mai ascultă de presedinte si atunci inapoi la Bulgaria,care recunoaste sefii din UE.Fără DNA.Dar cine a semnat acordul MCV nu ar trebuie scos din tara ca trădător de tară ?Reamintesc ca si procurorul UE este creat de o convenție ,care la noi ,nu a fost semnată de guvern si aprobată de parlament,ca imprumuturile dlui bOC.Si deontologii se interesează de podete si spitale.Apropo câte spitale particulare sunt in Bucuresti ?De ce ne mai trebuie clădiri,când se cere performnță în concurență ?
Răspunde
0 0
michael
22 Oct 23:22
"Palmă pentru România".

VIVAT PiZD !!!
Răspunde
0 0
Monica Macovei
22 Oct 15:46
Exact! Baaa voi chiar sunteti retarzi? Voi nu vedeti ca e campanie electorala? L-au inghesuit pe Barna cu niste dosare pana a cedat! Acum Gogonelele Bulgariene intra in Schengen inaintea noastra....
Răspunde
0 0
MuuE
22 Oct 15:45
Exact! Baaa voi chiar sunteti retarzi? Voi nu vedeti ca e campanie electorala? L-au inghesuit pe Barna cu niste dosare pana a cedat! Acum Gogonelele Bulgariene intra in Schengen inaintea noastra....
Răspunde
0 0
johnneil
22 Oct 14:32
In curand Bulgaia vor fi primiti in Shengen noi ne uitam la ei peste gard (Dunare). Suntem obisnuiti. Ani de zile ne uitam la televiziunea lor.
Răspunde
0 0
Marjus
22 Oct 12:50
Am ajuns prostii și gunoaiele Europei, ultimul loc în toate, fruntași în hoție. Votați în continuare PSD, gunoaie umane fără creier!
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?