Comisia privind alegerile din 2009 analizează corespondența purtată cu Parchetul General și CSM

Alegeri prezidenţiale 2009

Membrii comisiei arlamentare de anchetă privind alegerile prezidențiale din 2009 ar urma să analizeze, în ședința de joi,  corespondența pe care au purtat-o până în prezent cu CSM, Ministerul Justiției și Parchetul General și să decidă ce vor face în continuare. De asemenea, se vor face propuneri pentru raportul final.

Comisiile de constituționalitate și juridică din Senat au termen până pe 28 august să formuleze un punct de vedere privind scrisoarea pe care Comisia parlamentară privind alegerile prezidențiale din 2009 a transmis-o președinților celor două Camere și care se referă la posibila sesizare a CCR pe un conflict juridic de natură constituțională între Ministerul Public și Parlament.

Luni, președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, preciza că atât el, cât și președintele Camerei Deputaților au primit o scrisoare din partea Comisiei parlamentare de anchetă.

Președintele Comisiei de anchetă privind alegerile prezidențiale din 2009, Oana Florea, declara în urmă cu aproximativ două săptămâni că în cadrul ședinței coaliției PSD — ALDE se va discuta despre posibilitatea sesizării CCR cu privire la un eventual conflict juridic de natură constituțională între Ministerul Public și Parlament, după ce Parchetul a refuzat să transmită dosarul clasat care viza scrutinul prezidențial.

Articole recomandate


Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?