Comisia parlamentară care anchetează alegerile din 2009 cere verificarea procurorului general

Comisia parlamentară care anchetează prezidenţialele din 2009 îi cere ministrului Justiţiei să verifice modul în care procurorul general Augustin Lazăr îşi îndeplineşte atribuţiile.

Comisia de anchetă cere ministrului Justiției să controleze modul în care Augustin Lazăr și-a îndeplinit funcția de șef al Parchetului General și să sesizeze Inpecția judiciară în legătură cu modul în care acesta a răspuns comisiei parlamentare. Parlamentarii susțin că Augustin Lazăr a încălcat principiul cooperării dintre Parchet și Parlament și că a încălcat și Constituția. 

Este vorba despre refuzul procurorului general de a pune la dispoziție Comisiei de anchetă datele din dosarul pe care procurorii l-au instrumentat și care vizau alegerile prezidențiale din 2009, dosar care a fost clasat în luna iunie.

Articole recomandate


Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?