Comisia Iordache nu a obosit. Codul Penal și de Procedură penală, dezbătute dupa Paști

Comisia Iordache are de lucru și după Paști. După ce a finalizat Legile Justiției, pe care a trebuit să le pună în acord cu decizii ale Curții Constituționale, comisia specială parlamentară condusă de fostul ministru al Justiției Florin Iordache va relua dupa Paști lucrul pe modificările la Codul penal și de procedură penală, unde anul trecut au fost depuse o serie de amendamente foarte controversate.Printre modificările care se intenționează să se aducă pentru a pune codurile în acord cu decizii de neconstituționalitate se numără și redefinirea infracțiunii de abuz în serviciu.

Inițial, Iordache dăduse termen pentru amendamente începutul anului - 15 ianuarie, pentru ca la finalul lunii chiar să înceapă sa lucreze pe modificări. În contextul în care acesta a suferit în ianuarie o intervenție chirurgicală de urgența, iar PSD și-a schimbat și guvernul, discuțiile au fost amânate până după finalizarea legilor justiției, scre hotnews.ro.

Pe 21 decembrie, în ultima ședința a comisiei dinainte de vacanță, se stabilise de principiu că această comisie să elaboreze trei proiecte legislative prin care să se modifice Codul penal, Codul de procedura penală și Codul de procedura civilă. Aceste proiecte ar urmă să acopere și transpunerea directivei europene privind prezumția de nevinovăție, dar și punerea în acord cu deciziile de neconstituționalitate date de Curtea Constituțională, prima problema cu care această comisie specială a fost sesizată înainte de legile justiției.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?