Comisia Europeană a revizuit în scădere estimarea de creştere economică a României

 
Comisia Europeană, încă o bilă neagră pentru România. Raport devastator de la Bruxelles
Comisia Europeană, încă o bilă neagră pentru România. Raport devastator de la Bruxelles

Comisia Europeană a revizuit, marţi, în scădere la 3,3% estimările privind creşterea economiei româneşti în acest an, în condiţiile în care, în ianuarie, estimarea era de 3,8%. 

În previziunile de primăvară ale Comisiei Europene, creştere economică a României este prognozată la 3,1%, faţă de 3,6% în ediţia din ianuarie, potrivit Agerpres.

Estimarea privind creşterea economiei în acest an a fost menţinută la 5,5%, însă valoarea nominală a produsului intern brut a fost revizuită în creştere uşoară la 1.031 miliarde de lei, de la 1.022 miliarde de lei în varianta de iarnă.

CE nu a modificat nici prognozele de creştere pentru următorii trei ani, 5,7% în 2020, 5% în 2021 şi 2022.

Bugetul de stat pentru anul acesta este construit pe un Produs Intern Brut de 1.022 miliarde de lei, cu 5,5% mai mare faţă de 2018, o inflaţie de 2,8% şi un deficit bugetar estimat la la 2,55% din PIB (cash) şi 2,57% din PIB (ESA).

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Groza
07 May 19:46
Daca avem postaci numai de la PSD vom avea probleme.Trebuie precizat suma care am dat-o la EU,suma care ni s-a oferit si cat au accesat.
Răspunde
0 0
Groza
07 May 19:39
Noi am hotarati BOB o crestere de 5,5% si atat va ramane.Noi ne facem socotelele nu alti.
Răspunde
0 0
Moselu Ioan
07 May 17:40
Voi,cei de la iRealitatea, cam asta urmariți,sa denigrati permanent Romania. Nu va dati seama ca nu faceți altceva decat sa cresteți antieuropenismul in Romania?
Răspunde
0 0
Moselu Ioan
07 May 17:35
Incep sa cred si eu ca UE nu ne-a adus mar avantaje. Am devenit dintr-o ttara producatoare una consumatoare,piata de desfacere pentru cei puternici din UE. Banii europeni sunt de fapt ai nostri care ajung tot in conturile strainilor care ne livreaza „dotarile” pe care le solicitam. Nu vi se pare ca este o mare cacialma?
Răspunde
0 0
TUCHEAC CORNELIU FLORIN
07 May 17:17
Am,avut dreptate iesirea Romaniei din UE ar trebui sa se incheie cit mai repede si sa ia ca model Anglia (Brexit) deci intrarea Romaniei in Uniunea Europeana la 1 Ianuarie 2007 dar ce sa ceri unei clase politice in acea perioada care atunci cind a negociat tratatul de aderare la UE a fost facut pe genunchi si nu ne-a adus nimic bun.Ce beneficii a adus Romaniei intrarea Romaniei in UE niciuna dimpotriva a indatorat tara a crescut datoria externa la 120 de miliarde de euro si eu vreau sa stiu de ce sa facut un asemenea imprumut daca Romania nu are autostrazi dar plateste ca si cum am avea autostrazi in 30 de ani nu sa construit 1 metru de autostrada iar numarul accidente rutiere mortale creste cu 2000 de oameni care mor anual deci in 30 de ani au murit 60000 de oameni in accidente rutiere iar noi ca tara in loc sa progresam am regresat mult asa ca 30 de ani au trecut degeaba.Referitor la banii primiti de la UE intr-o zi va trebui sa ii platim pe toti odata si sa lichidam datoria externa a Romaniei unii ar intreba si dupa aia cine ne mai finanteaza?Nimeni putem exploata aurul de la Rosia Montana acolo este cel mai mare zacamint aurifer din Europa si am putea vinde milioane de tome de aur la pretul pietii si la cursul leu-euro.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?