Comisia Europeană: Respectați recomandările Comisiei de la Veneția!

 
Guvernul vrea să dea în judecată Comisia Europeană
Guvernul vrea să dea în judecată Comisia Europeană

Comisia Europeană cere guvernului român să ţină cont de recomandările privind codurile penale şi legile justiţiei formulate vineri de Comisia de la Veneţia.Comisia Europeană şi anunţă că va prezenta propria sa analiză în următorul raport privind Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV), pe 13 noiembrie.

'Am luat cunoştinţă de cele două opinii ale Comisiei de la Veneţia privind codurile penale şi legile justiţiei. Solicităm autorităţilor române să le ia în considerare', a declarat luni pentru Agerpres un purtător de cuvânt al Executivului comunitar, avertizând că, dacă acest lucru nu se întâmplă, Comisia Europeană va trage 'concluziile corespunzătoare'.

'Aşa cum a menţionat clar prim-vicepreşedintele (Comisiei Europene) Timmermans în dezbaterea din Parlamentul European: În timp ce continuăm dialogul cu autorităţile române, în spiritul cooperării şi în contextul Mecanismului de Cooperare şi Verificare, Comisia va trage concluziile corespunzătoare dacă amendamentele aduse legilor justiţiei, codurilor penale şi legilor privind conflictele de interese şi corupţiei nu ţin cont de aceste preocupări', a subliniat purtătorul de cuvânt. 

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?