Combate aciditatea prin câteva trucuri alimentare

Se știe că primăvara și toamna sunt perioadele în care se reactivează ulcerul gastric. Pentru a evita agravările gastritei hiperacide, poți apela la câteva alimente care au rolul de a combate aceste neplăceri.Nu este nevoie de un regim special, ci doar de o îmbinare înțeleaptă a câtorva alimente cu efecte benefice asupra sistemului digestiv.

Bananele au un conținut bogat în potasiu, care echilibrează nivelul pH-ului din întregul organism. Ele au fost dintotdeauna un bun antidote împotriva refluxului gastroesofagian. De asemenea, bananele sunt bogate în fibre și o sursă importantă de grăsimi, astfel că sunt foarte sățioase, așa că nu e nevoie să mâncați alimente nesănătoase, care mai și îngrașă, când puteți să rezolvați problema consumând un astfel de fruct.

Pepenele, fie că este roșu sau galben, ambele soiuri sunt bogate în antioxidanți și fibre, care ajută la evitarea refluxului și a altor afecțiuni stomacale prin menținerea sănătății membranei mucoase. Conținutul ridicat de apă din aceste fructe ajută la hidratarea organismului și la reducerea nivelului acidității în tot organismul. Alte fructe, cum ar fi merele și papaya, sunt de asemenea surse importante de fibre și ajută la echilobrarea acidității.

Laptele de cocos. Această băutură naturală revigorantă are proprietăți de curățare, ajutând la eliminarea toxinelor din organism. Sucul de nucă de cocos este bogt în fibre și ajută la motilitatea normale ală a intestinului.

Laptele rece. Dacă nu ai intoleranță la lactoză și poți consuma produse lactate fără probleme, laptele reprezintă o altă modalitate excelentă de combatere a acidității. Laptele absoarbe formarea de acid în stomac, oprindu senzatia de reflux sau arsură. Ori de câte ori simțiți că acidul din stomac începe să-ți facă probleme, bea un pahar de lapte rece, fără aditivi sau zahăr.

Lapte bătut, iaurt, kefir sau sana, ori alte variațiuni, vă scutesc de aciditate. Ele ajută la menținerea sănătoasă a sistemului digestive în totalitatea sa. Conumându-le în mod regulat, după mese, reprezintă o modalitate excelentă de a evita formarea acidității pe termen lung. Pe lângă aceasta, au un conținut bogat în probiotice și prebiotice, necesare păstrării echilibrului de bacterii benefice și imunității. Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?