Colegiul Medicilor Slatina şi Parchetul au cerut declaraţii medicilor implicaţi

 
Foto: RTV
Foto: RTV
Anchete peste anchete în cazul bolnavului decedat la spitalul din Slatina. Colegiul Medicilor, poliţia şi procurorii îi audiază pe cei acuzaţi de culpă medicală. Colegii acestora îi susţin în demersul de a contesta sancţiunile primite.
Colegiul medicilor Slatina a cerut medicilor implicaţi declaraţii despre cazul pacientului decedat.

"Aceste declaraţii scise împreună cu documentaţia medicală vor fi înaintate comisiei de jurisdicţie, care în şedinţă de urgenţă va prelua cazul. Eu sper că în 3 zile, la comisia de jurisdicţie privind cazul vom avea rezultate preliminare", a declarat Marinache Costache, preşedinte Colegiul Medicilor Slatina.


La parchetul de pe lângă Judecătoria Slatina a fost deschis un dosar penal. Pe lângă declaraţiile medicilor se verifică şi dacă fişele de observaţie ale bolnavului decedat au fost falsificate.

Sindicatul din spital consideră că sancţiunile date medicilor şi asistentelor au afectat negativ activitatea medicală şi au creat tensiuni în rândul angajaţilor.

"Sindicatul medicilor din Spitalul Judeţean Slatina consideră abuzive şi ilegale deciziile date de Ministerul Sanatatii in urma anchetei superficiale si sub presiunea mass media", a spus Cristina Bontescu, purtător de cuvânt Spitalul Judeţean Slatina.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?