Colegii îi dau lovitura de grație lui Tudorel Toader înainte de OUG privind amnistia

 

30 de profesori ai Universităţii ”Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iaşi solicită Senatului instituţiei să demareze procedurile pentru revocarea din funcţia de rector a lui Tudorel Toader, autosuspendat după numirea sa ca ministru al Justiţiei.''Stimaţi Membri ai Senatului Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, subsemnaţii, profesori şi cercetători din mediul academic al Universităţii „Alexandru Ioan Cuza din Iaşi”, rugăm Senatul Universităţii să întreprindă toate măsurile necesare pentru revocarea din funcţia de rector (auto-suspendat) a domnului profesor universitar dr. Tudorel Toader, ca răspuns la numeroasele nemulţumiri interne legate de prejudiciul grav de imagine adus Universităţii, precum şi la aşteptările societăţii civile formulate prin iniţiativa celor 25 de grupuri civice. În ceea ce ne priveşte, considerăm că implicarea politică a domnului profesor dr. Tudorel Toader şi atragerea Universităţii în declaraţiile sale de presă şi în mesajele transmise în cadrul comunităţii academice, emise când în calitate de rector, când în calitate de ministru, de multe ori prin alăturarea celor două funcţii, pun în pericol raporturile dintre reprezentanţii Universităţii cu partenerii sociali şi educaţionali externi, raporturile dintre angajaţii Universităţii noastre şi, nu în ultimul rând, relaţiile cu foştii, actualii şi viitorii noştri studenţi”, arată semnatarii scrisorii.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Jiji
19 Dec 18:48
Trebuie dat afara odata cu guvernul, oricum e un pensionar inutil pentru justitie si de cind e in guvern e doar un banal
avocat al ciorditorimii politice ... zero activitate pentru victimele diverse !
Răspunde
0 0
Razvan
19 Dec 13:52
O miscare cretina rau prin motivatia ei.
Daca prin pozitia nou ocupata de ministru de justitie domnul Tudorel Toader impiedica buna desfasurare a activitatilor facultatii si doar daca regulamentul prevede in mod expres acest lucru, intradevar atunci se impune schimbarea din functie altfel demersul este unul pur politic si total neavenit!
Răspunde
0 0
Jacky
19 Dec 18:53
6 Lasati cizmarii sa plece acasa ! Sint multi altii care pot ocupa functia de rector, nu e o somitate absoluta care sa ocupe toate posturile din jur ... sint gramezi de doctori in drept in tara asta si a ajuns bubico mai ceva ca un guru din india. Daca isi deschide ashram se umple instantaneu ... sa fim seriosi, oamenii fac ce trebuia facut demult ! A plecat sa ii fie de bine ! Si in carutza si in telegutza ?
0 0
dan
19 Dec 10:55
Avem si noi cativa ministrii care stiu ce fac, unul e Tudorel Toader. Astia care va luati de el, ce pregatire aveti? Cati ani de scoala ati facut, cu ce va ocupati, cum va castigati traiul?
Răspunde
0 0
Jiji
19 Dec 18:59
3 Mai scuteste-ne de vrajeli din astea! Vind patrunjel in piata dar stiu ca nu pot sa vind in doua locuri deodata !!! NU SE POATE !!! Chiar daca sint bun, am patrunjel de calitate, nu pot vinde patrunjel virtual, unor oameni virtuali, doar ca sa am scuza sa rezerv cite o taraba in toate pietele !!! Mai sint si altii la fel de buni, sau chiar mai bun, cu patrujel poate si mai bun !!! Mai terminati cu comunismele astea ! Nu vine la munca, nu contribuie cu nimic, multumim si la gara !
0 0
Gheorghe
19 Dec 09:46
Poate isi face si timp sa dea inapoi indemnizatia ilegal incasata de rector ! Si poate ar trebui ca sa fie intrebat cu ce ocazie prin guvern si daca nu ar fi mai bine sa devina simplu avocat al ciorditorilor ?
Răspunde
0 0
luci
19 Dec 09:38
HAIDETI MARS,CU ONG-URILE VOASTRE CU TOT.DACA ERA LA USR ERA BUN DA ASA E NEBUN.DUCETI-VA NAIBII CU DUBLA VOASTRA MASURA.
Răspunde
0 0
PRAHOVEANU DAN MIHAI
19 Dec 09:26
Trebuiua demis din functia de rector de cand a fost numit juristul curtii Dracnea din mai multe motive :
- functia de rector nu era onorifica , iar el nu mai dedea pe la Iasi de ceva timp.
-conduita de sluga nu face onoare unui asemenea titlu al unei universitati inalte cum este cea a Iasului
-faptul ca utilizeaza autoturismul rectoratului, poate fi tratata ca infractiune.
Moralitate indoielnica formata in mediul comunist, fara speranta de indreptare.
Răspunde
0 0
Stan
19 Dec 09:22
Tradatorul slugoi comunist bolsevic si-a primit pedeapsa de la domnii colegi...Pedeapsa de la popor slinosule curvar bubos o sa primesti curand..
Răspunde
0 0
Stan
19 Dec 09:21
Tradatorul slugoi comunist bolsevic si-a primit pedeapsa de la domnii colegi...Pedeapsa de la popor slinosule curvar bubos o sa primesti curand..
Răspunde
0 0
Si la guvern când veniți,hashtagi ?
19 Dec 09:05
Parcă au dreptate oamenii de stiintă moldoveni,vârâti în politica de dreapta ,prin ONG sponsorizate de cine nici măcar SIE nu stie.Dl ministru,lasa societatea dezbinată,pe hastagi să puna in program doar amnistia,sub pretext ca sunt independenti.Nu ,domnilordl ministru ,e hashtag vopsit.Dreptul e suprastructura,care imbracă in norme obligatorii,relațiile politice.Incrâncenarea fata de dl Dragnea este politica tării de ani buni,si dl ministru o incurajaza.Hastagi,pe cine mai aveti de judecat ?Pe dl presedinte il tineti captiv cu codul dlui Pont,hăt departe la CIA ?Ca pogonul ăla de dosare nu va fi amnistiat.Nu vreti amnistie,găsiti solutie să deblocati incrâncenarea,lăsati si PNL sa lucreze la program ,ca i s-a acrit cu corupția si achitările în serie de la ei ..
Răspunde
0 0
Jiji
19 Dec 19:02
4 Trol kg bist al federatiei is lamice ru se !!!
0 0
cisteleca bazil
19 Dec 09:01
era si timpul!
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?