Colectarea selectivă a deșeurilor rămâne un haos

 

Colectarea selectivă a deșeurilor rămâne un haos, cu tot cu lege. În teorie, gunoiul se aruncă separat și se recicleză. În practică însă, românii adună resturile la grămadă. 

Nu doar din rea-voință, ci și din cauză că autoritățile nu și-au făcut treaba. În timp ce țara noastră e amenințată cu infrigementul din partea Comisiei Europene, ministrul Mediului spune că legislația va fi respectată cu orice preț, chiar dacă asta înseamnă sancțiuni. În România, colectarea selectivă aproape că nu există. De la 1 iulie, deșeurile trebuiau separate. Unii români le pun pe categorii. Numai că munca lor e în zadar.

Până acum, firmele de salubritate n-au împărțit nici saci, nici pubele. Așa că plasticul, sticla, hârtia şi resturile menajere ajung laolaltă în ghenă. Până în 2020, ar trebui să ajungem la un grad de reciclare de 50%. Misiune imposibilă, dacă ne gândim că, în prezent, se reciclează doar 13%. Dacă nu-și atinge ținta, România riscă amenzi de un milion de euro pe zi.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?