Cele 4 milioane de euro ale lui Codrin Ștefănescu

 
Cele 4 milioane de euro ale lui Codrin Ștefănescu
Cele 4 milioane de euro ale lui Codrin Ștefănescu

În timp ce se războiește, de fațadă, cu mirajul „Statului Paralel”, Codrin Ștefănescu se pregătește să încaseze 4 milioane de euro de la statul-stat.Liderul PSD va vinde Primăriei Capitalei cu 156 euro/mp un teren pe care l-a cumpărat cu 6,7 euro/mp și care n-ar fi trebuit niciodată să ajungă în circuitul civil al tranzacțiilor imobiliare.

Afacerea lui Ștefănescu – făcută, cap-coadă, cu bunurile statului, în detrimentul statului – îl va recompensa cu o rată a profitului de 2.200 la sută.


Mai jos, datele și documentele care descriu tunul financiar care urmează să îl îmbogățească pe secretarul general interimar al partidului de guvernământ, potrivit Rise Project.

În noiembrie 2013, urmând o inițiativă a primarului Sorin Oprescu, Consiliul General al Municipiului București (CGMB) a hotărât exproprierea unei salbe de terenuri, astfel încât să facă posibilă extinderea Bulevardului Timișoara până la întâlnirea cu șoseaua de centură a orașului.

Printre loturile de pământ pe care hotărârea CGMB le-a nominalizat pentru această expropriere se găsește și unul pe care Codrin Ștefănescu îl deține în coproprietate cu o fostă colaboratoare a magnatului imobiliar Dragoș Dobrescu (48 de ani).

Terenul lui Ștefănescu și al fostei colaboratoare a lui Dobrescu – în suprafață de 3,18 hectare – reprezintă cea mai mare parcelă dintre cele aproape nouăzeci, pe care CGMB și-a propus să le cumpere de la particulari pentru a putea construi prelungirea Bulevardului Timișoara.

Terenul acestora este atât de mare în raport cu celelalte supuse exproprierii încât din banii alocați de CGMB pentru întreaga operațiune aproape o treime va fi folosită pentru a achiziționa lotul de pământ al celor doi.

Astfel, din cele 68 de milioane de lei puse la bătaie pentru acest scop, 22 de milioane le vor reveni lui Ștefănescu și fostei colaboratoare a lui Dobrescu. 22 de milioane de lei, adică aproximativ 5 milioane de euro (156 de euro/mp).

Citeste continuarea pe riseproject.ro.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Ivan Turbinca
16 Jan 21:20
Si Abramovich a devenit bogat la fel ... a luat de la stat si a vindut tot la stat ! Acum e cu iahtul in jurul lumii ! Cap de sooola ii linge izmenele lui lis si hoanei ...
Răspunde
0 0
Ceapă
16 Jan 17:38
Deputatii și senatorii sunt milionari României. Este firesc?
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?