Cod ROSU de inundaţii pe râuri din judeţele Timiş, Arad, Iaşi şi Botoşani, până vineri la ora 9.00

 

Hidrologii au emis, joi, avertizări cod roşu de inundaţii pentru râuri din judeţele Timiş, Arad, Iaşi şi Botoşani. Avertizările sunt valabile până vineri, la ora 9.00.

Astfel, hidrologii au emis rod roşu de inundaţii pentru râurile din bazinele hidrografice: Bega – afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Făget – amonte S.H. Chizătău, Bega – sector aval S.H. Făget – amonte S.H. Chizătău (sector îndiguit),judeţele Timiş şi Arad.

”Fenomenele se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri din bazinele hidrografice: Miniş şi Chizdia, precum şi în zonele de confluenţă ale afluenţilor de pe sectorul vizat cu râul Bega”, au transmis hidrologii.

De asemenea, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu depăşiri ale cotelor de pericol pe râurile din bazinele hidrografice: Miletin – bazin aval S.H. Nicolae Bălcescu, Jijioara (afluent al Jijiei), judeţele: Botoşani şi Iaşi.

”Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe râurile din bazinele hidrografice: Miletin – afluenţii de stânga aferenţi sectorului aval Ac. Câmpeni”, au mai transmis specialiştii.

Potrivit acestora, avertizările sunt valabile până vineri, la ora 9.00.

Populaţia din zonele vizate a fost înştiinţată prin sistemul RO-Alert, iar la nivelul judeţelor s-a uînrunit Comitelele Judeţele pentru Situaţii de Urgenţă.

De asemenea, au fost alertate şi toate primăriile din zonele care se află sub incidenţa avertizărilor.

Sursa: news.ro

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
ioan
07 Jun 07:38
A fost ciuma lui Caragia, a urmat pesta lui Dragnea și acum avem Inundațiile lui Viorica Dăncilă !!! A scos România din noroi și a băgat România sub ape !!!! Ce au făcut siniștrii PiSDiști de la Ape, păduri mediu, că ei au condus în aproape tot timpul România în ultimii 10 ani ??? Ăsta e binele de care avem parte sub conducerea glorioasă a ciumei roșii !!!! Țara arde și baba Viorica se piaptănă pentru !!!! se bat pe ciolan !!! Administrarea țării nu e cumva treaba Primsinistrei ?? Unde e mersul ei în țară să rezolve calamitățile ??? Unde e FĂ doina cu bărcuța ???
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?